Jednotka vyjížděla v březnu celkem k 10 událostem. Nečekaně převažovali požáry (8) - jednalo se zejména o požáry lesního porostu, ale i průmyslových objektů, dále to byla dopravní nehoda a jeden planý poplach. 2x musel být vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Ve většině případů byla příčinou požáru nedbalost. Jen pro zajímavost: jednotka během roku 2021 zasahovala u 10 požárů, v letošním roce již u 13.

 

Zásahy

2.3.2022 v 00:39hod byla spuštěna signalizace čidla EPS v obchodním domě ve Ždírci n/D. Provedeným průzkumem na místě zásahu bylo zjištěno, že se jedná o planý poplach.

9.3.2022 ve 02:04hod byl ohlášen požár zásobníku na piliny v průmyslovém objektu firmy ve Ždírci n/D. Jednotky provedly lokalizaci a likvidaci požáru za pomoci dvou proudu ,,C" a vysokotlaku, následně byl prostor odvětrán. Škoda způsobená požárem byla odhadnuta na 500tis., uchráněn byl majetek za 2 mil. Kč. Příčina požáru je v šetření. Na místě spolupráce s HZS Chotěboř a JSDH Libice n/D.

10.3.2022 ve 13:22hod vyjela jednotka k požáru lesa na ploše 300 x 100 metrů v katastru obce Údavy. Na místo události byly vyslány jednotky z druhého stupně požárního poplachového plánu, jak z Kraje Vysočina, tak z Pardubického kraje. Byla provedena lokalizace a likvidace několika vodními proudy ,,C" a ,,D", dále byla zřízená kyvadlová doprava vody z nedalekého rybníka. Škoda 100 tis., uchráněn majetek za 500 tis. Příčinou byla nedbalost. Na místě spolupráce s HZS Chotěboř, Havlíčkův Brod, Hlinsko, JSDH Trhová Kamenice, Hlinsko, Hlinsko – Blatno, Krucemburk, Sobíňov a Údavy.

12.3.2022 ve 13:20hod zasahovaly jednotky u požáru hrabanky a lesa (cca 10m x 30m) v katastru obce Horní Vestec. Na místě lokalizace a likvidace požáru dvěma proudy ,,C" a proudem ,,D". Požár se obešel beze škody. Spolupráce s HZS Chotěboř a JSDH Libice n/D.

16.3.2022 v 5:00hod zasahovala jednotka, společně s kolegy z Chotěboře, u nahlášené dopravní nehody nákladního automobilu převráceného na boku v obci Ždírec n/D. Na místě zraněná osoba, která byla předána ZZS, zajištění místa události a protipožární opatření. Spolupráce s HZS, ZZS a PČR. Téhož dne ve 20:25hod vyjela jednotka k ohlášenému požáru sazí v komíně rodinného domu v obci Chotěboř. Jednotka na místě však nezasahovala, po domluvě s velitelem zásahu se vrátila zpět na základnu do pohotovosti. Na místě HZS Chotěboř, JSDH Chotěboř a Libice n/D.

23.3.2022 v 08:47hod zasahovala jednotka u požáru hrabanky a lesa (cca 200m x 30m) v katastru obce Kohoutov. Na místě lokalizace a likvidace požáru dvěma proudy ,,D" a vysokotlakem. Požár se obešel beze škody. Na místě spolupráce s HZS Chotěboř.

Téhož dne ve 13:52hod zasahovala jednotka opět u požáru hrabanky a lesa (cca 80m x 30m) u obce Údavy. Na místě lokalizace a likvidace požáru třemi proudy ,,D". Naše jednotka provedla ještě ve večerních hodinách kontrolu požářiště a dohašení dalších ohnisek. Požár se obešel beze škody. Na místě spolupráce s JSDH Krucemburk, Libice n/D a HZS Chotěboř.

Ve 14:25hod byly zasahující jednotky prostřednictvím KOPIS Kraje Vysočina postupně přeposlány již ke třetímu požáru dne. Opět to byl požár hrabanky a lesa (cca 50m x 30m a 30m x 20m) v obci Horní Studenec. Byl vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu. Na místě lokalizace a likvidace požáru třemi proudy ,,C", dále byla zřízena kyvadlová doprava vody a čerpací stanoviště. Jednotka provedla ve večerních hodinách kontrolu požářiště a dohašení dalších ohnisek. Požár se obešel beze škody. Na místě spolupráce s HZS Havlíčkův Brod, JSDH Krucemburk, Libice n/D, Chotěboř, Sobíňov a Havlíčková Borová.

25.3.2022 v 17:08hod vyjela jednotka na ohlášený požár lesa (cca 100m x 50m) v katastru obce Kohoutov. Požár se obešel beze škody. Provedena byla lokalizace a likvidace požáru pomocí 4 proudů ,,D". Na místě spolupráce s HZS Chotěboř a Hlinsko.

 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...