Termokamera do výbavy jednotky

Naše výjezdová jednotka disponuje novou termokamerou "REVEAL  Fire PRO“. Tato termokamera byla pořízena za finanční podpory firmy STORA ENSO WOOD PRODUCTS ŽDÍREC N/D, S.R.O.

Výjezdová jednotka města Ždírec n/D, která je zařazena do katekorie JPO II, přebrala od společnosti EuroFire novou termokameru Reveal FirePRO. Termokamera Reveal FirePRO je nejvyspělejší ruční termovizní kamera od společnosti Seek Thermal. Její předností je vysoká odolnost a jednoduchost ovládání pro uživatele. Reveal FirePRO kombinuje vysoce-výkonný termální senzor s rozlíšením 320×240 s intuitivním softwarem. Všechny tyto funkce pomáhají hasičům bojovat s ohněm efektivněji a rychleji.

 Technické údaje:

Stupeň krytí [IP] - IP67
Frekvence [Hz] - 15 Hz
Rozlišení detektoru termokamery - 320×240 px
Teplotní citlivost při +30°C - <70 mK
Ukládání snímků - Ano
Nahrávání videa (až 16 hodin) - Ne
Zorný úhel - 32°
LCD displej - 2,4"
Teplotní rorzsah [°C] - -20°C až 550°C

Tuto termokameru jsme již v minulosti měli od firmy EuroFire propůjčenou na testovaní, při kterém se nám velice osvědčila. Termokamera nám pomůže při vyhledávání osob, jak v terénu, tak v zakouřeném prostředí. Dále nám také poslouží k vyhledávání ohnisek požárů, jak u lesních požárů, tak i u bytových. Díky firmě Stora Enso Wood Products Ždírec n/D, s.r.o. ,která poskytla městu Ždírec n/D  finanční dar na nákup této termokamery, již můžeme tuto termokameru plně využívat.   Tímto firmě StaraEnso velice děkujeme!

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...