Březnové výjezdy naší jednotky

Ve středu 7.3.2018 v 13:16hod vyjela jednotka do místní části Kohoutov k záchraně kotěte, které uvízlo na stromě a nemohlo slézt dolů. Jednotka za pomoci nastavovacího žebříku kotě z cca 18 metrů sundala a v pořádku předala majiteli.
V sobotu 10.3.2018 v 19:13hod vyjela jednotka k otevření zabouchnutých vchodových dveří rodinného domu do ulice Nad Řekou ve Ždírci nad Doubravou. Jednotka pomocí planžety,,RESCOP‘‘dům bez poškození otevřela a předala majiteli.
V pátek 16.3.2018 v 7:36hod byla naše jednotka vyslána na žádost krajského hasičského operačního střediska k obci Dlouhé k nahlášeným vysokým sloupovitým plamenům v lese. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o špatně nahlášené kontrolované pálení klestí pod dozorem. Událost byla vyhodnocená jako planý poplach.
V sobotu 17.3.2018 v 16:24hod byla jednotka, společně s profesionální jednotkou HZS ze stanice Chotěboř, vyslána na silnici 1/37 mezi obce Ždírec nad Doubravou a Krucemburk k dopravní nehodě jednoho osobního vozidla, které skončilo mimo vozovku. Událost byla oznamovatelem nahlášená s nutností vyproštění dvou osob. RZS byla na místě události jako první, po našem příjezdu se 2 zraněné osoby nacházely již mimo vozidlo. Jednotky provedly zajištění místa nehody, protipožární opatření a zamezily úniku provozních kapalin. Po příjezdu dopravní policie a předání místa nehody se naše jednotka vrátila na základnu a jednotka HZS Chotěboř přejížděla k další události.
V úterý 20.3.2018 v 9:52hod byl vyhlášen poplach naší jednotce, jednotkám HZS ze stanice Chotěboř, Hlinsko a dobrovolné jednotce ze Sobiňova. Jednotky vyjeli k ohlášenému požáru dílny do obce Benátky. Naše jednotka na požár vyjela s CAS 24 MAN i CAS 25 LIAZ. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že celá dílna je silně zakouřená, nasadili jsme proto přetlakovou ventilaci k odvětrání kouře a dva proudy k hašení. Hasiči také vynesli z objektu dílny tlakové lahve. Celý zásah probíhal v dýchací technice. Při požáru se zranila jedna civilní osoba, která byla předána ZZS.
Ve čtvrtek 22.3.2018 v 9:02hod byl vyhlášen poplach naší jednotce a profesionálním jednotkám HZS ze stanice Chotěboř a Hlinsko na ohlášenou dopravní nehodu osobního automobilu mezi obce Údavy a Stružinec. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že osobní automobil narazil do sloupu veřejného osvětlení. Jednotky provedly ošetření poraněného řidiče vozidla, dále zajistily místo dopravní nehody, provedly protipožární opatření. Naše jednotka zůstala na místě i při šetření nehody PČR. Poté pomocí navijáku oddělila vozidlo od sloupu el. osvětlení a následně provedla celkový úklid komunikace.
Ve čtvrtek 22.3.2018 ve 14:28hod byl naší jednotce, profesionálním hasičům ze stanice HZS Chotěboř a dobrovolné jednotce z Chotěboře vyhlášen poplach na požár lisu na plasty v areálu Chotěbořských strojíren. Uvedeno také bylo, že by se na místě události měla nacházet zraněná osoba.  Až při příjezdu na místo bylo zjištěno, že se jedná o prověřovací a taktické cvičení složek IZS, které pořádá HZS kraje Vysočina, územní odbor Havlíčkův Brod. Naše družstvo muselo zřídit doplňovací místo vody pomocí hydrantového nástavce, za použití vysokotlakého proudu a v dýchací technice vstoupilo do okolí lisu a vyhledalo zraněnou osobu, kterou pomocí vyváděcí masky evakuovalo do bezpečí. Následovalo vyhodnocení cvičení.
V pátek 23.3.2018 v 16:50hod vyjela naše jednotka opět otevřít zabouchnuté vchodové dveře rodinného domu do ulice V údolí ve Ždírci nad Doubravou. Jednotka dveře pomocí otevírací sady ,,RESCOP“ bez poškození otevřela.
V úterý 27.3.2018 ve 20:01hod byl naší jednotce a jednotce HZS Chotěboř vyhlášen poplach k nahlášeným jiskrám z komína rodinného domu v Horním Studenci. Naše jednotka byla na cestě k události již za tři minuty po doznění sirény. Po průzkumu místa zásahu bylo zjištěno, že se jedná o požár sazí v komíně. Zamezily jsme přístupu vzduchu do kamen, dále jsme provedly  přírodní odvětrání zakouřených prostor a kontrolu okolí komínového tělesa - jak vizuální, tak za pomoci termokamery.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...