Školení nositelů dýchací techniky v Havlíčkově Brodě

Ve dnech 5., 6. a 7. 4. 2016 absolvovali členové výjezdové jednotky, kteří jsou nositeli dýchací techniky, pravidelné roční školení v Havlíčkově Brodě. Školení bylo tentokráte v Havlíčkově Brodě z důvodu výcviku ve speciálním kontejneru. Výcvik byl rozdělen do několika úseků, kde první byla teoretická, kde bylo provedeno opakování v obsluze a pravidlech použití různých druhů dýchací techniky (Saturn, Auer,...). V druhé části byl proveden zátěžový test, kdy "v plné polní" a s dejchákem museli všichni obejít cvičiště (cca 500m) s nosítky, na kterých se střídali jednotliví hasiči. Do třetí části byl zařazen výcvik v kontejneru. Kontejner je zařízení, kde je simulován požár v uzavřených místnostech a budovách. V kontejneru je zapálen oheň, který navozuje uvedenou situaci. Následně proběhlo uvnitř v kontejneru seznámení s pravidly chování se v takto zakouřených a hořících místech. Šlo především o vlastní chování zasahujících, ukázán pohyb kouře v místnostech, nastínění teplot v takto zasažených místnostech a další pravidla a povinnosti.
Školení bylo velmi přínosné a prověřilo nejen fyzickou, ale i psychickou připravenost na zásah v dýchací technice a při požárech v uzavřených místnostech, jako jsou např. bytové domy. Za SDH Źdírec se zúčastnilo celkem 14 členů výjezdové jednotky.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...