Součástí výbavy VJ je i ruční kyslíkový přístroj

Do výbavy naší výjezdové jednotky přibyl nový přírůstek. Stal se jím kyslíkový resuscitační přístroj SATURN OXY. Tento přístroj je jednoduchý kyslíkový resucitátor určený k plicní ventilaci jedinců jejichž dýchání je nedostatečné (např. při zástavě či poruchách dýchání). Přístroj dodává zachraňovanému ve všech režimech 100% kyslík z tlakové lahve bez přisávání okolního vzduchu. Je vhodný především k poskytování první pomoci dospělých a dětí (mimo kojenců).
Členové naší výjezdové jednotky předurčení a především proškolení v poskytování první pomoci jsou s tímto přístrojem seznámeni a to v rámci pravidelných školeních.
Přístroj je významným prostředkem v práci naší jednotky, především při poskytnutí potřebné základní první pomoci do příjezdu záchranné služby.
Cena přístroje není zrovna malá, a proto náš sbor tímto děkuji zřizovateli JPO, což je město Ždírec n.D. za pořízení tohoto přístroje. Věříme, že jeho použití bude v co nejmenší míře a pokud bude muset být použit tak, že pomůže k záchraně lidských životů.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...