Výroční valná hromada

Hodnocení předešlého hasičského roku se již tradičně konalo v sále kulturního domu v Horním Studenci, tentokráte 12.ledna. Zúčastnilo se mnoho členů i hostů - zástupci okolních sborů, města Ždírec nad Doubravou a okresního sdružení hasičů Havlíčkův Brod.
Jako první nás seznámil s činností výjezdové jednotky velitel sboru pan Roman Pátek. Výjezdová jednotka byla v roce 2018 povolána celkem k rekordním 130 událostem, u kterých se vystřídalo 19 členů JPO. Jednotka vyjela k 21 požárům, kde největším požárem byla kotelna v podniku Intermont v sousedním Krucemburku. Tento požár patřil k největším v okrese a kraji a naše jednotk azde strávila 8h na likvidaci požáru a spolu s ostatními jednotkami dokázala ochránit okolní majetek v řádech miliónů korun. Jednotka zasahovala také u 32 dopravních nehod. v kruhu kolem našeho města.  Výjezdová jednotka plnila také technickou pomoc - likvidace bodavého hmyzu, odstranění popadaných stromů z komunikace, asistence složkám IZS, otevření uzamčených prostor, kde hrozilo nebezpečí prodlení či únik plynu. Jednotka se zúčastnila námětového cvičení v podniku Chotěbořské strojírny, členové jednotky prošli každoročními školeními pro velitele, strojníky, nositele dýchací techniky, zdravovědou nebo školeními ve vyprošťování osob z havarovaných vozidel. Ani různé soutěže nejsou pro naše členy jednotky cizí – zúčastnili se okrskové soutěže, tradičně netradiční soutěže v Údavech a na Kohoutově a již tradičně byli aktéry zdravotnickéh­o cvičení Rescue Marathon v Heřmanově Městci. Spousty hodin naši členové strávili na úpravě a zdokonalování techniky k výjezdůmtak, aby bylo vždy věe na 100% připraveno.
Daším bodem byla zpráva o činnosti sboru, který přednesl starosta sboru pan Stanislav Hanč. S návazností na správu velitele vyzdvihl starosta účast a zájem členů o činnost v našem sboru. Jako každý rok jsme začali tradičním hasičským plesem, dále to bylo pálení čarodějnic s doprovodným programem. Sbor se zúčastnil tradičně již zmíněné soutěže PS8 v Údavech, kde bojovala dvě družstva, a soutěže v  Kohoutově, kde zápolilo družstvo jedno.
Následovala zpráva o činnosti mladých hasičů od vedoucí mládeže pí. Lucie Štefáčkové. Činnost mladých hasičů je rok od roku pestřejší, děti se nevěnují pouze hasičině. Kromě soutěže v požárním útoku ve Skutči a obou kol hry Plamen se děti zúčastnily také tradičního tentokráte pětikolového Havlíčkobrodského turné v požárním útoku. Přes velice silnou konkurenci všechny čtyři družstva obstály na výbornou a starší družstvo A skončilo v celkovém hodnocení na 2. místě ze 31 družstev. Starší B bylo celkově na 6.místě. Mladší A bylo v celkovém hodnocení na 11. místě a druhé družstvo mladších B překvapilo a skončilo na pěkném celkovém 6. místě. Kromě tréninků a soutěží si užili mladí hasiči např. plavby na Dračích lodích, přespání v hasičské zbrojnici i v přírodě, vyzkoušeli si poskytnutí první pomoci při reálně maskovaných zranění a své znalosti zúročili na víkendovém soustředěních, zahráli si různé hry a mnoho nového se naučili. Pětičlenná hlídka se zúčastnila v září dvoudenního zdravotnického Rescue Marathonu. Již podruhé se nám podařilo zorganizovat díky částečné dotaci i podzimní soustředění, které jsem o podzimních prázdninách absolvovali v Brandýse nad Labem.
Každá zpráva byla proložena videoprezentacemi, kde bylo vše ukázáno i v obrazech a videích.
V konečné diskuzi pak promluvili hosté a výroční valná hromada byla zakončena přáním klidného roku 2019 a následná zábava pokračovala do brzkých ranních hodin.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...