Vyhlášení ankety Dobrovolní hasiči roku 2019

Již podruhé jsme se účastnili finálového večera se slavnostním vyhlášením nejlepších sborů a jednotek dobrovolných hasičů z celé České republiky. Vyhlášení již 9. ročníku ankety se tentokráte konalo dne 20. listopadu 2019 v brněnské Zoner Boby Hall. Na pódiu si prestižní ocenění převzali zástupci jednotek a sborů dobrovolných hasičů, kteří se při veřejném hlasování umístily na prvním až třetím místě z pěti, které do finále nominovala z jednotlivých oblastí odborná porota. Celkem padesát jednotek a sborů dobrovolných hasičů z celé České republiky obdrželo ocenění ve dvou kategoriích, a to kategorii jednotka Sboru dobrovolných hasičů obce a v kategorii Sboru dobrovolných hasičů – Hasičský sbor. Finalisté na prvním místě navíc získali skleněnou zásahovou helmu v životní velikosti, která je symbolem ankety a unikátním dílem českých sklářů. Z ankety za rok 2017 ji má v držení i náš sbor. Dobrovolní hasiči na podporu své další činnosti současně obdrželi finanční a věcné dary v hodnotě přes 1 800 000 Kč.
V letošním roce jsme se přihlásili do obou kategorií a k naší velké radosti jsme v obou kategoriích postoupili do finále tj. mezi pět nejlepších, které, jak bylo zmíněno, vybrala odborná porota. Těchto pět vybraných si to následně „rozdalo“ ve veřejném hlasování. Na finálový večer jsme tedy jeli s určitým očekáváním, ale zároveň si i užít si úžasnou atmosféru tohoto večera. Celým večerem totiž provázel jeden z patronů ankety Petr Rychlý, který svými vtipy rozesmál vždy celou halu. Pěvecké vystoupení v průběhu večera a i v následném společenském večeru obstarala další patronka Ilona Csáková a kapela Slza.
A jak jsme nakonec dopadli? V kategorii jednotek jsme získali krásné třetí místo a v kategorii sborů bohužel bramborovou medaile čili místo čtvrté. Za třetí místo jednotka získala kromě věcných darů do výbavy jednotky i šek v hodnotě 35 000,-Kč.
Pro náš sbor a jednotku je toto velký úspěch a to i přesto, že jsme nevystoupali na ten nejvyšší stupínek. Jako jediní jsme měli zastoupení v obou kategoriích ve finálovém večeru. Už to samo o sobě něco značí. Ač jak název hovoří „dobrovolní“, tak naše činnost je směřována především pro jiné v podobě záchranných prací, tak i v podobě kulturně zábavných akcí a činnosti ve městě apod. Bereme to i jako závazek nepolevit v naší činnosti.
Tímto bychom chtěli poděkovat Městu Ždírec nad Doubravou jako zřizovateli jednotky a následně všem, kteří nás podporují a všem těm kteří nás podpořili svým zasláním hlasu v této anketě. V neposlední řadě je potřeba velmi poděkovat našim členkám Lucii Štefáčkové a Janě Andrýskové, které si daly tu práci a do ankety náš sbor a jednotku přihlásily.

Pokud chcete zhlédnout záznam pořadu slavnostního vyhlášení výsledků, tak dne 7. 12. na ČT2 od 16:05.
Podrobné výsledky ankety zde.
Fota budou dodána dodatečně :-(

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...