Zúčastnili jsme se tradiční soutěže "osmiček" v Údavech

Dne 28.6.2014 jsme se zúčastnili již tradičního netradičního klání "osmiček" v Údavech. Tato soutěž je každoročně specifická svým netradičním pojetím.
Veškeré nářadí k provedení útoku je umístěno na základně vzdálené od mašiny a dráhy. Vše se musí tedy přenést, poctivě sestavit sací vedení, sát z kádě a rozbalováním hadic sestavit z třech hadic "B" a čtyřech "C" dopravní vedení. Při sestavování dopravního vedení se muselo procházet umělým tunelem a na proudaře čekali i dveře, které museli být nekopromisně vyraženy. Po sestřelení třech terčů muselo být veškeré vedení opět smotáno a vše doneseno zpět na základnu. Čas se však nestopnul po donesení veškerého nářadí na tuto základnu, ale letos až po vypití půllitru piva, které bylo nachystáno pro každé družstvo. Úmístění našich družstev v konkurenci sousedních sborů bylo velmi slušné. Družstvo mužů bylo na 5.místě, družstvo žen na 4.místě a smíšené družstvo na krásném 3.místě.
Každoročně pořadatelé vymyslí nějakou tu doplňkovou disciplínu. Letos to bylo motání hadic na čas. Muži motali hadici dlouhou 20m typu "B" a ženy stejné délky hadici "C". Zde jsme si opět nevedli špatně a v početné konkurenci jsme obsadili 2. místo (František) a 3.místo (Roman).
Ke koloritu této soutěže patří i pivní štafeta. Zde naše družstvo po zápase s pivem skončilo na 4.místě. Ženy v této disciplíně vyhrály. :-)
Ač nás občas zvlažila přeháňka, tak to bylo velmi příjemné odpoledne a následně i večer u údavských kolegů, kterým patří díky za tuto soutěž a organizaci.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...