Hlinecké piškvorky

V sobotu 25. 3. 2023 se MH za dvě družstva starších, jedno družstvo mladších a vůbec poprvé za Ždírec také jedno družstvo přípravky zúčastnilo Hlineckých piškvorek – soutěže v netradičních hasičských disciplínách. Čekalo nás postupně šest disciplín, kterých se za každé družstvo zúčastnili vždy tři soutěžící.

Všechna družstva nejprve zdolala uzlovou štafetu, kdy soutěžící vázali jeden ze tří uzlů - plochá spojka, osmičkový uzel nebo uváz na proudnici. Následovala štafeta 3 x 15m, kdy první závodník musel napojit ventilové lanko na sací koš, druhý spojit spoj na hadici „B“ a třetí spojit tři hadice „C“ za sebou. Další disciplínou bylo šroubování matic na šroub a poté zapojování céčkospojek. Ve štafetě požárních dvojic závodníci napojovali hadici s proudnicí na hydrantový nástavec a po oběhnutí mety tuto hadici zase odpojovali a motali do kotouče. Poslední soutěží Piškvorek byla Soptíkova štafeta, při které soutěžící postupně přeběhli lavičku, přenesli hasicí přístroj na předem určené místo a poslední z trojice pak zapojil hadičky k rozdělovači.

V každé kategorii soutěžilo mezi sebou devět družstev a my jsme si v celkovém hodnocení všech disciplín vedli výborně:

Odkaz na video ze soutěže zde:

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...