HLINECKÉ PIŠKVORKY

 V sobotu 26. 3. 2022 vyrazili naši mladí hasiči na soutěž do Hlinska, do ZŠ Ležáků, na Hlinecké piškvorky - netradiční hasičské disciplíny. Celkem jelo 15 dětí, které utvořily tři družstva – jedno mladší a dvě starší ve složení:

mladší – Kubík I., Kuba L., Vítek, Kristýnka a Pepík

starší A - Káťa, Pája S., Filip P., Kuba V., Máťa

starší B – Honza, Tomáš, Filip M., Pavla, Indira

Celkem se do soutěžního klání zapojilo 9 družstev mladších, 10 družstev starších a také 2 družstva přípravky. V jednotlivých disciplínách soutěžili vždy tři soutěžící z každého družstva.

Letos jsme začínali uzlovou štafetou, kde si děti vylosovaly jeden z uzlů a ten musely uvázat - osmičkový uzel, plochou spojku a úvaz na proudnici. Všechna naše družstva byla bez trestných bodů.

Dále byla štafeta 3x15m. První závodník musel napojit ventilové lanko na sací koš, druhý spojit spoj na hadici „B“ a třetí na třech „C“ hadicích.

Pokračovalo se šroubováním matic na čas - první soutěžící musel postupně našroubovat tři matky na šroub, předal štafetu dalšímu a soutěž končila doběhnutím posledního závodníka do cíle.

Poté všem známá štafeta dvojic. Jako první vybíhal kapitán a proběhl celou dráhu. Po doběhnutí zpět na startovní čáru vyběhli další dva závodníci, jeden z nich napojil půlspojku na hydrant, druhou podal druhému závodníkovi, který napojil proudnici a natáhl hadici na určenou podložku. Oba oběhli metu, na zpáteční cestě jeden z nich sebral proudnici, doběhl k hydrantu, kde odpojil jak hadici, tak proudnici. Druhý hadici motal. Soutěž končila doběhnutím závodníka se smotanou hadicí do cíle.

Následovala céčkospojka, kde tři soutěžící nasazovali na kolík a pak spojovali půlspojky hadice "C" a poté je zase museli rozpojit a sundat z kolíku.

Poslední disciplínou byla Soptíkova štafeta. První závodník vyběhl, oběhl kužel a na zpáteční cestě přeběhl lavičku. Druhý přenesl hasičák na určené místo a třetí musel napojit hadičky na rozdělovač a proběhnout cílem.

Naši soptíci si vedli dobře. V celkovém hodnocení všech disciplín si družstvo mladší přivezlo 7. místo, starší A – 4. místo a starší B – 2. místo.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...