HASIČSKÉ DOMINO

 

V sobotu 5.3.2022 jsme společně s SDH Kohoutov, SDH Krucemburk a SDH Sobíňov uspořádali Hasičské domino - hasičské i oddechové disciplíny. Za náš sbor nastoupila čtyři družstva ve složení:

mladší: Kuba I., Kuba L., Vítek, Kristýnka a Pepík

starší A: Kuba V., Filip M., Filip P., Máťa

starší B: Honza, Pavla, Káťa

dorost: Domča, Tom, Indira, Nikča, Pája H.

Zúčastnilo se 6 SDH z našeho okrsku a vytvořilo 25 družstev.

Začínali jsme štafetou 3x13m. První závodník musel přeskočit překážku, druhý přenést hasicí přístroj a postavit tak, aby nespadl a třetí spojit hadičky a připojit na rozdělovač.

Pokračovalo se céčkospojkou, kde tři soutěžící nasazovali na kolík a spojovali půlspojky hadice "C" a poté je zase museli rozpojit a sundat z kolíku.

Dále sloní štafeta – závodníci si nasadili na hlavu punčochu, na jejímž konci byl tenisák a postupně se snažili bez pomoci rukou, shodit pet láhev.

Poté všem známá štafeta dvojic. Jako první vybíhal kapitán a proběhl celou dráhu. Po doběhnutí zpět na startovní čáru vyběhli další dva závodníci, jeden z nich napojil půlspojku na hydrant, druhou podal druhému závodníkovi, který napojil proudnici a natáhl hadici na určenou čáru. Oba oběhli metu, na zpáteční cestě jeden z nich sebral proudnici, doběhl k hydrantu, kde odpojil jak hadici, tak proudnici. Druhý hadici motal. Soutěž končila doběhnutím závodníka se smotanou hadicí do cíle.

Uzlová štafeta, kde si děti vylosovali jeden uzel a ten museli uvázat - plochou spojku, úvaz na proudnici, tesařský a lodní uzel.

Poslední disciplínou byly závody klasického lyžování na speciálních lyžích.

Naše družstva si vedla opravdu dobře. Mladší A - 2. místo, starší A - 3. místo a starší B - 2. místo a dorost A - 1. místo.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...