Ani Corona nás nezastaví

 

 

Na začátku února 2020 jsme se pustili do příprav na tradiční hasičský ples, který se konal 29.2.2020. A po něm měla začít intenzivní příprava na maraton soutěží. Bohužel jako mávnutím kouzelného proutku bylo vše jinak. V České republice, ale vlastně v celém světě, se objevil neznámý virus Covid19 a obrátil vše naruby. Od 12.3.2020 byl vyhlášený nouzový stav, zavřeli se obchody, školy a školky, firmy uzavřeli svoje provozovny, hodně lidí pracovalo z domu. Byla vyhlášena celoplošná karanténa, lidé museli nosit roušky, vše dezinfikovat. Původně až do konce června 2020 byly zrušeny veškeré soutěže a společenské akce. To se změnilo 12.5.2020 – od této doby se soutěže mohli pořádat, ale málokteré SDH do toho za přísných hygienických podmínek šlo. Naši mladí hasiči tak museli oželet Hlinecké piškvorky, Podzvičinského záchranáře, pohárovou soutěž ve Skutči, jarní oblastní i okresní kolo Plamene, pohárovou soutěž na Kohoutově, dračí lodě, účast na oslavách Města Ždírce nad Doubravou. Zcela zrušeno bylo i Havlíčkobrodské turné – všech jeho 5 kol (31.5.2020 se mělo jedno kolo konat i u nás). Dvě kola podzimní se změnila na pohárovky, ale nikdo neví, zda se opravdu uskuteční a co nám podzimní měsíce přinesou.

Abychom alespoň trochu zkrátili čekání a nudu doma, v tom nejhorším období plném striktních nařízení a zákazů, pustili jsme se do soutěžení přes messenger. Každý den, celých 31 dní, dostávaly děti do skupiny na messengeru soutěžní otázku s bonusovým fyzickým úkolem. Odpověď na zadanou otázku posílaly zprávou Lucce, která udělovala body za správná řešení. Bonusové body mohly děti získat za zaslané video nebo fotku ze cvičení. Jednalo se o otázky z hasičiny, zdravovědy, vázali jsme uzle, poznávali topografické a technické značky, zakreslovali je do nákresu, vzpomínali na historii a mnoho dalšího. Nejobsáhlejší byla otázka, CO JE TO EVAKUAČNÍ ZAVAZADLO. Zde Tomáš Andrýsek natočil dokonce instruktážní video. Odlehčené otázky se pak týkaly např. pohádek a filmů, které musely děti uhodnout pomocí emotikon.

Celých 31 dní vydrželo posílat svoje odpovědi 11 soutěžících, kteří odpověděli na všechny otázky a někteří z nich dokonce splnili i každý zadaný fyzický úkol. Těmto všem patří obrovské poděkování a pochvala. Za svoji píli a snahu dostali nádherné tematické medaile z dílny paní Doležalové ze Slavětína, igráčka hasiče s rouškou a vše jsme oslavili pizzou v restauraci u Huberta.

 

 

 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...