Toto soustředění se uskutečnilo za podpory MŠMT

Dotační program Můj klub 2019

 

 

Ve dnech 26.10.2019 až 29.10.2019 vyrazili mladí hasiči společně se svými vedoucími na sportovní soustředění, tentokrát do Jižních Čech, na Lipno, chata Lanovka.

 

Pátek 25.10.2019 večer – všichni jsme odnesli svoje tašky, batohy a další zavazadla do hasičárny. Ta cestovala autem společně s Davidem, Radkem, Adamem a Bárou, která kvůli sádře na noze nemohla s námi vlakem.

Sobota 26.10.2019 - ráno jsme se díky rodičům mladých hasičů dopravili na nádraží do Havlíčkova Brodu a pouze s malým batůžkem vyrazili vstříc dobrodružství. Pětihodinovou cestu jsme zvládli bez problémů. Z nádraží v Lipně nad Vltavou jsme se vydali procházkou, která se protáhla skoro na hodinu, k místu ubytování (Chata Lanovka). Tam proběhlo rozdělení pokojů, oběd a hurá na průzkum okolí. Venku bylo opravdu nádherně. Našli jsme tělocvičnu, kterou jsme měli zamluvenu na celou dobu pobytu, dali si zmrzlinu, pak večeři a chvíli po ní vyrazili do bazénu, kde jsme si to náležitě užili. Večer byl volný, bez večerky a děti vydrží opravdu hodně :-).

Neděle 27.10.2019 – pro nadšence v 7:00hod rozcvička venku, pak snídaně a dopoledne aktivity v tělocvičně. Oběd, sbalit batůžky a hurá na odpolední túru, na Stezku korunami stromů. Žádná obcházečka nebo autobus, ale hezky přímo kolmo nahoru po sjezdovce. Busem jela pouze Bára s doprovodem a naše dvě nejmenší. Výhled z nejvyššího místa byl úchvatný a počasí nám opravdu přálo, venku bylo jako na jaře. Většina z dětí i vedoucích jela z vrcholu dolů po klouzačce. Zpět na chatu jsme se vraceli všichni společně po svých (Bára tedy na vozíku), prohlédli si "staré Lipno" a viděli, jak se turistický komplex rozrůstá. Vrátili jsme se až přímo na večeři. Pak chvíle klidu a následovaly soutěže a oslava narozenin Emičky.

Pondělí 28.10.2019 – opravdu výrazně se ochladilo a zatáhlo, ale to nám nevadilo. Dopoledne jsme strávili opět v tělocvičně, pak oběd a něco, co nikdo z dětí nečekal. Všichni museli odevzdat mobilní telefony a někteří to opravu těžce nesli. Při odpoledním klidu vyplňovali po skupinách kvíz s 25 otázkami, které se týkali převážně toho, co jsme za uplynulé dny zažili a viděli. Odpoledne se počasí umoudřilo a tak šup šup na procházku a pak do bazénu. Děti měly připravené vodní taneční vystoupení a pak si užívaly vodních radovánek. Večeře a volno na pokojích, kde děti dokreslovaly obrazy na téma Můj pokoj na Lipně.

Úterý 29.10.2019 – dopoledne jsme věnovali balení a úklidu před odjezdem. Proběhlo také vyhlášení výsledků vodního tančení, kvízu a úklidu pokojů. Stihli jsme ještě procházku po Lipně a z ní rovnou na oběd. Z oběda už přímo na vlak. Hodinová zastávka v Jihlavě a do Ždírce jsme přijeli letos přesně, žádné zpoždění, kalamita nebo sražené prase. U vlaku si unavené, ale snad spokojené, děti převzali rodiče.

Na letošním soustředění nám přálo počasí, bylo nádherně, takže jsme co nejvíce času trávili venku a v pohybu. A ještě něco bylo nádherné, něco, co nás všechny ohromně potěšilo. Byla to starost o Báru na vozíčku, díky kterému ji děti dostaly opravdu všude a Bára tak o nic nepřišla a mohla vše prožívat s ostatními. Všem zúčastněným dětem za toto děkujeme a moc si toho vážíme.

 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...