JARNÍ KOLO HRY PLAMEN - DOROST

 

 

V neděli 26.5.2019 jsme odjeli se skupinkou dorostenců na naše první jarní kolo hry Plamen v kategorii dorostu. Netušili jsme, do čeho jdeme a co nás vůbec čeká. Přípravu naši dorostenci nepodcenili a důsledně se připravovali jak na test odborných znalostí, tak dvojboj a štafetu 100m s překážkami. Zde bychom chtěli poděkovat Jardovi Polovi a Tomáši Novákovi za postavení zcela nové bariéry s proskakovacím oknem. Na jarní kolo vyrazili dva dorostenci a dvě dorostenky (z toho jedna byla z SDH Krucemburk, ale celou přípravu i následnou soutěž absolvovala s námi). V neděli ráno jsme byli všichni nervózní, ale zároveň plní očekávání. S sebou jsme si vezli pouze hadičky s proudničkou na 100m, rozdělovač, pásky. Připadalo nám, že to toho máme málo, že nám určitě něco musí chybět. Po příjezdu do Havlíčkova Brodu, kde se soutěž konala, proběhla registrace, nástup, sdělení důležitých informací ohledně celé organizace a mohlo se začít. Počasí nádherné.

Do boje se pustil Marek Pol v kategorii střední (celkem 8 dorostenců), Domča Štefáčková a Jana Strašilová také v kategorii střední (celkem 16 dorostenek, nejvíce zastoupená kategorie) a Martin Hegr v kategorii starší (celkem 4 dorostenci).

Začínalo se testem z odborných znalostí, které dorostenci vyplňovali do tabulky přímo pod stanem na hřišti (Domča 0 trestných bodů, Jana 4, Marek 4 a Martin 2). Následovala štafeta na 100m s překážkami – zdolání bariery (holky 70cm, Marek 170cm, Martin 200cm), zapojení hadiček, přeběhnutí po kladině, napojení proudničky a proběhnutí cílem. Zde Marek předvedl, že má opravdu na víc. Trénoval na té nejvyšší bariéře, na soutěži však spadal do kategorie s nižší bariérou. Onu nižší s ladností přelétl a dopadl jak dlouhý, tak široký na tvrdou zem z dvou metrů. Ani na chvíli však nezaváhal, sebral se a uháněl do cíle. Po druhém pokuse z toho bylo krásné 1. místo. Martin 4. místo, Domča 10. místo a Jana 16. místo. Vše zakončil dvojboj – proskok oknem a přenos hasičáku na vyznačené místo – Marek 7. místo, Martin 4. místo, Domča 4. místo a Jana 13. místo. Organizace zvládnutá skvěle, vše jelo podle plánu. Den jsme si užívali, bříška naplnili dobrým jídlem a pitím ze skvělé kuchyně SDH Herálec a těšili se na celkové výsledky, které pro nás byly opravdu velkým a milým překvapením.

V celkovém pořadí Dominika 5. místo, Jana 16. místo, Martin 4. místo a Marek 5. místo.

No co víc si přát. Krásné umístění a moc díky za to, že do toho dorostenci šli a dokázali tak i sami sobě, že na to májí a souboji s těmi ostatními se neztratí. Úspěšný den jsme zakončili zmrzlinou.

 

 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...