1. kolo Havlíčkobrodského turné

 

První kolo Havlíčkobrodského turné v požárním útoku se konalo u nás ve Ždírci nad Doubravou, v neděli 2.6.2019. Vše bylo pod záštitou SDH Ždírec nad Doubravou a začalo už dlouho dopředu přípravou všeho potřebného. Bylo třeba zajistit rozhodčí, občerstvení, ceny, medaile a poháry, vytisknout diplomy, sehnat spoustu lidí na všemožné práce a mnoho a mnoho dalšího. V sobotu před samotnou soutěží pak připravit zázemí, vyměřit a vytyčit dráhy, dovézt vše potřebné. Finišovala i práce na opravách kádí, položeny byly zcela nové základny.

V neděli jsme měli sraz v osm hodin, aby se stihlo vše dodělat. Jaké bylo naše překvapení, když už v tuto dobu přijelo první SDH. To nás ale nerozhodilo a v klidu jsme pokračovali v přípravách. Až nyní jsme zjišťovali, co nám chybí, na co jsme zapomněli a co nám uniklo. Nic podstatného. Přálo nám i počasí, obloha bez mráčků, teplo od samého rána. Parkování bylo zajištěné na louce pod „Lédlovými", kam se postupně rovnalo jedno auto vedle druhého – za vydatné pomoci Standy Švece a Roberta Málka. Auta s materiálem a mašinami stála na asfaltové ploše u čističky. A že jich nebylo zrovna málo.

Přihlášených bylo celkem 67 družstev, při prezentaci se pak skutečně registrovalo 33 družstev mladších a 32 starších (jedno SDH se dvěma družstvy nepřijelo vůbec). V 9:35hod porada vedoucích, v 9:45hod slavnostní nástup s účastí pana starosty Ždírce nad Doubravou pana Nikla a v 10hod už vybíhalo první družstvo. Na základně 2 (blíže k boudě) startovali mladší, na základně 1 starší. Hlavním rozhodčím byl Míra Škaryd, rozhodčí na platě Václav Rakušan a Eliška Brothánková. Správnost průkazek a startovní listiny kontrolovala Klára s Markem, startér pro obě plata Petr Černý. Rozhodčí na terčích – Standa Hanč a Standa Švec. Bolístky byla připravená ošetřit Hanka Pálková. Technická četa – kdo měl ruce a nohy a mohl pomoci. Výborné jídlo obstaral Radek Pálka a jeho, i když nesehraná, skupina. Super ozvučení celé soutěže a hudební doprovod Kuba Hájek a komentátor František Lédl, který kvůli soutěži dorazil ze Zimbabwe :-). Správnost výsledků a časomíra – Tomáš Novák a Adam Wasserbauer. A spousta dalších lidiček na různých pozicích tak, aby vše fungovalo jak má.

Výkony všech družstev byly vyrovnané, všichni se snažili podat co nejlepší výkony a zároveň si celou soutěž na 100% užít. A jak se vedlo domácím družstvům? Za Ždírec nastoupila hned 4 družstva – 1 mladší a 3 starší.

Družstvo starší A s časem 17.29s na úžasném 3. místě a letošní netradiční medaile zůstaly doma. Družstvo starší B bohužel nespojilo napoprvé středy a s časem 34.25s skončilo až na 26. místě. Starší C s časem 19.22s krásné 8. místo. Družstvo mladších, se dvěma zcela novými hasičkami a po menším zaváhání na proudu, s časem 22.45s skončilo na 14. místě.

Všem dětem patří gratulace za snahu a poděkování všem, kteří se nějakým způsobem podíleli na přípravě, průběhu a zvládnutí celé soutěže.

A samozřejmě by to nešlo bez sponzorů, kterými bylo Město Ždírec nad Doubravou, SDH Ždírec nad Doubravou, Bowling bar Ždírec nad Doubravou, Tatra Hlinsko, Studas Ždírec nad Doubravou, Savencia Přibyslav – Hesov, StoraEnso Ždírec nad Doubravou, Coop a Emco Müsli. Děkujeme.

Kalendář akcí

celý kalendář akcí...