Sportovní soustředění Brandýs nad Labem

Toto soustředění se uskutečnilo za podpory MŠMT

Dotační program Můj klub 2018

 

Ve dnech 27.10.2018 až 30.10.2018 vyrazili mladí hasiči (6 vedoucích a tentokrát už 25 dětí) na sportovní soustředění, tentokrát do polabské nížiny, do Brandýsa nad Labem a přilehlé Staré Boleslavi.

Pátek 26.10.2018 večer – všichni jsme odnesli svoje tašky, batohy a další zavazadla do hasičárny. Ta cestovala s Tomášem a Adamem autem.

Sobota 27.10.2018 - ráno jsme se sešli všichni na nádraží pouze s malým batůžkem. Cesta vlakem netrvala dlouho, i se zpožděním a nutnou změnou spojů jsme byli ve 13hod na místě. Pěšky jsme se z vlakového nádraží přemístili k Sportcentru, sportovnímu zařízení, kde jsme byli ubytovaní. Pod jednou střechou jsme zde měli ubytování, bazén, fitko, dvě tělocvičny, jídelnu i společenskou místnost. Co víc si přát. Po ubytování a zjištění základních informací jsme vyrazili na prohlídku brandýsského náměstí, kde se v tu dobu konaly zrovna slavnosti ke 100. výročí založení Československé republiky. Děti zavítaly ke stánkům s palačinkami, trdelníkem... Pod vyhřívaným stanem hrála živá kapela a všude vládla opravdu kouzelná atmosféra. Odtud jsme vyrazili na prohlídku místního zámku. I zde jsme měli štěstí a zažili zajímavou prohlídku s hraným výkladem a ochutnávkou chlebíčků (mimochodem věděli jste, že i chlebíček slaví letos 100 let od svého vzniku?). Zavítali jsme také do zámeckého sklepení, kde jsme si vyslechli poutavé vyprávění o penězích, zbraních a polním lazaretu. Po návratu na hotel večeře a po ní hned bazén, kde jsme řádili několik hodin. Měli jsme ho totiž sami pro sebe a neomezeně.

Neděle 28.10.2018 - v neděli celý den pršelo. Dopoledne jsme strávili v tělocvičně. Poté oběd, polední klid a opět tělocvična. Večeře a další dvě hodiny v bazénu. Děti jsou neunavitelné, a tak ve 22hod propukla noční hra, která skončila až po půlnoci. Po celé hotelové chodbě byla rozházená písmena, všude tma a nečekané bytosti. Děti, na hlavě s čelovkou, musely rozházená písmena posbírat, složit zadaná slova, vytvořit vzkaz a ještě odpovědět na zadané otázky týkající se většinou návštěvy zámku.  

Pondělí 29.10.2018 – dopoledne jsme si zahráli hru "Mišelin" – u dětí velmi oblíbená, hlavně když mají oblečení úhledně sbalené ve svých zavazadlech :-). Cílem hry je obléknout na jednoho vyvoleného z týmu co nejvíce kusů oblečení. Po vyhodnocení této hry jsem se přesunuli do společenské místnosti a děti vymýšlely co nejvíce slov na dané písmeno, sčítaly data narození, namotávaly bonbony na šňůrce na jazyk, hrála se pantomima. Pak oběd a po poledním klidu jsme se vydali na prohlídku zámeckých zahrad, plavební komory, starého pivovaru, viděli jsme trénink vodního slalomu a došli až do Staré Boleslavi, na atletický stadion Emila Zátopka. Cestou jsme viděli i zásah místních hasičů při odstraňování spadlého stromu ze silnice. Po návratu večeře a jako již tradičně bazén. Poté různé hry, povídání si, osobní volno a postupná příprava na odjezd.  

Úterý 30.10.2018 - dopoledne jsme stihli ještě tělocvičnu a někteří si vyzkoušeli i posilovnu. Pak oběd a zároveň vyhodnocení bodování pokojů za úklid. Vyhrál pokoj Páji Strašilové a Pavly Matějíčkové a kromě balíčku sladkostí získaly také putovní prachovku. Sbalit poslední zapomenuté věci a pak už směr nádraží. Vlak nám jel tentokrát ze Staré Boleslavi, hodina a půl cesty pěšky se zastávkou u vystaveného MIGu 21 u místních kasáren. Vlak přijel sice s menším zpozděním, ale cesta probíhala v klidu, přestupy jsme všechny stíhlali. No ale nebyli bychom to my, kdybychom do Ždírce dorazili bez problému a na čas. Výsledkem bylo zpoždění jenom 25min a jedno sražené divoké prase na kolejích. Tak zase za rok, co říkáte? :-) :-) :-) 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...