Předvánoční přespání


Tentokrát jsme se sešli v hasičárně v pátek 7.12.2018 v 17hod. Avízovaných jsme měli 30 dětí a vecpat všechny do malé hasičárny byl tedy pěkný oříšek. Veškeré oblečení, spacáky, karimatky a batohy jsme odložili na vyhrazené místo v garáži. Chvíli jsme poseděli v klubovně, řekli si pár organizačních záležitostí a začali se chystat ven, za našimi hasičskými důchodci. Na minulé schůzce jsme pro ně připravili krásná přáníčka, ozdobili a zabalili svíčku a do obálky vložili společnou fotku z výroční valné hromady. Takže obléknout a můžeme vyrazit. U každého domu jsme zazpívali písničku a předali vlastnoručně vyrobené dárečky. Dětem se dostalo velkého poděkování, ale radost v očích důchodců a sem tam i slzička byla tím největším dárkem pro nás pro všechny. A zároveň krásná procházka večerním, nazdobeným Ždírcem.

A pak hurá zpět do hasičárny. Zde si děti zahrály hru, kterou pro ně připravila Bára a Eliška P. Po garáži byly ukryty malé lístečky s číslem, které byly barevně odlišené. Děti vytvořily pět skupin a lístečky po garáži postupně hledaly. Z nich musely sestavit obrázek – každá skupina měla rozstříhanou fotku jednoho vedoucího. Když sehnaly všechny lístečky a sestavily obrázek, dostaly k vyplnění ještě kvíz, plný různých otázek. Pak večeře, trochu oddychu a Ježíšek je tady. Každý dostal svůj balíček plný sladkostí a ovoce a také nové hasičské tričko. To ale nebylo všechno – slonice Štístko hlídala dalších šest menších balíčků, pěkně schovaných za jejími zády. Tak honem rozbalit a zjistit, co v nich je. Děti dostaly šest krásných nových společenských her, které si mohou s sebou brát na soutěže a hasičské akce. Ihned se pustily do jejich vyzkoušení a vydržely u nich opravdu dlouho. A nejen děti. Menší skupina akčnějších dětí hrála v garáži židličkovanou. Pak se rozdělily do dvou skupin a pustily se do přenášení lentilek brčkem na čas. Tato hra vygradovala v pití panáků limonády nebo čisté vody na čas brčkem. Sice byla celá garáž ulepená od limonády, ale legrace jsme si užili opravdu dost. Spát se děti odebraly až kolem třetí hodiny ranní. A letos měli spaní opravdu vymakané – z tělocvičny základní školy jsme si půjčili dva velké gymnastické koberce a na nich si děti ustlaly – hezky jeden vedle druhého, aby se všechny vešly. Bylo to jen tak tak, a to ti největší s námi v hasičárně nespaly. Vedoucí spali tentokrát v garáži.

V sobotu ráno žádný budíček, děti se probouzely postupně. Na to, že šly spát hodně dlouho, vstávaly už kolem 9 hodiny. Sbalit, smotat koberce a odvést je do tělocvičny, přinést stoly a židle, nasnídat se a hurá domů. I když se jim tedy moc nechtělo a ještě si stihly zahrát pár her. Šest dětí se třemi vedoucími vyrazilo autem ještě na Nové Ransko za paní Šťastnou, také jí zazpívat koledu a předat dárečky.

 

Kalendář akcí

červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
22
2024

Den otevřených dveří

22. červen 2024 od 12h, místo: hasičská zbrojnice Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...