ZÁVOD POŽÁRNICKÉ VŠESTRANNOSTI
PLAMEN 2018

 

Nový hasičský rok nám začal podzimním kolem hry Plamen, v sobotu 6. října u Svaté Anny u Pohledu. Fučel vítr, ale bylo krásně, sluníčko se snažilo. Tréninky jsme letos měli společně s dětmi z Krucemburku a tři krucemburští nakonec běželi v dresu Ždírce. Dětem to nevadilo a vedoucí byli rádi, že děti jsou schopné spolupráce. Celkem odjíždělo 5 družstev – 4 starší a 1 mladší. A letos také dokonce 3 dorostenci – Adam, Marek a Dominika. Čas startu byl pro mladší v 10:20hod, pro starší A v 10:30hod, starší B v 10:45hod, starší C v 10:55hod a starší D 11:10hod. Jako jediní jsme měli v soutěži tolik družstev. Po doběhnutí žádné čekání na výsledky a hned domů. Dorostenci si však museli počkat, až doběhnou všechna družstva mladších i starších. Teprve poté se začala tvořit startovní listina dorostu. Dominika vybíhala jako devátá ve 14:10hod a pokračoval Marek z pozice 17. a Adam až z 31. místa. Všichni to zvládli na výbornou a dorostenci obzvláště.
Celkem se závodu požárnické všestrannosti zúčastnilo 54 hlídek mladších, 62 hlídek starších, 79 jednotlivců z řad dorostenců a dorostenek + 5 družstev dorostu.
Disciplíny stále stejné - střelba ze vzduchovky, uzlování, zdravověda (letos nebyla pro nikoho to pravé ořechové, nad provedením daných úkolů visí velké otazníky a připomínky z řad vedoucích nechce nikdo slyšet), překonání překážky, topografie, hasební prostředky + orientace mapy a určení azimutu. Trasa dlouhá kolem dvou (u mladších) a tří kilometrů (u starších a dorostu) lesem, přes pole a louku.


A výsledky? Tady jsou:
Hlídka mladší (Kuba, Vítek, Tomáš T., Dominik a Kuba z Krucemburku) – krásné 21. místo.
Hlídka starší A (Tomáš A., Honza, Máťa, Rosťa a Roman) – super 7. místo.
Hlídka starší B (Nela, Pája S., Domča, Nikča, Pája H.) – 25. místo.
Hlídka starší C (Eliška H., Indira, Pavla, Káťa, Kiki) – 16. místo.
Hlídka starší D (Filip P., Filip M., Eliška N., Zuzka a Ivča z Krucemburku) – 37. místo.

Za dorost:
Adam - 9. místo ve své kategorii
Marek – 5. místo ve své kategorii
Dominika – 9. místo ve své kategorii

Zázemí, organizace a zajištění soutěže bylo perfektní. Dospělí na trať v den závodu nesmí, nevidí terén, zázemí jednotlivých stanovišť ani chyby dětí. Minulý rok se vedoucí mohli druhý den po závodu na trať podívat, letos bohužel.

Kalendář akcí

celý kalendář akcí...