ZÁVOD POŽÁRNICKÉ VŠESTRANNOSTI
PLAMEN 2018

 

Nový hasičský rok nám začal podzimním kolem hry Plamen, v sobotu 6. října u Svaté Anny u Pohledu. Fučel vítr, ale bylo krásně, sluníčko se snažilo. Tréninky jsme letos měli společně s dětmi z Krucemburku a tři krucemburští nakonec běželi v dresu Ždírce. Dětem to nevadilo a vedoucí byli rádi, že děti jsou schopné spolupráce. Celkem odjíždělo 5 družstev – 4 starší a 1 mladší. A letos také dokonce 3 dorostenci – Adam, Marek a Dominika. Čas startu byl pro mladší v 10:20hod, pro starší A v 10:30hod, starší B v 10:45hod, starší C v 10:55hod a starší D 11:10hod. Jako jediní jsme měli v soutěži tolik družstev. Po doběhnutí žádné čekání na výsledky a hned domů. Dorostenci si však museli počkat, až doběhnou všechna družstva mladších i starších. Teprve poté se začala tvořit startovní listina dorostu. Dominika vybíhala jako devátá ve 14:10hod a pokračoval Marek z pozice 17. a Adam až z 31. místa. Všichni to zvládli na výbornou a dorostenci obzvláště.
Celkem se závodu požárnické všestrannosti zúčastnilo 54 hlídek mladších, 62 hlídek starších, 79 jednotlivců z řad dorostenců a dorostenek + 5 družstev dorostu.
Disciplíny stále stejné - střelba ze vzduchovky, uzlování, zdravověda (letos nebyla pro nikoho to pravé ořechové, nad provedením daných úkolů visí velké otazníky a připomínky z řad vedoucích nechce nikdo slyšet), překonání překážky, topografie, hasební prostředky + orientace mapy a určení azimutu. Trasa dlouhá kolem dvou (u mladších) a tří kilometrů (u starších a dorostu) lesem, přes pole a louku.


A výsledky? Tady jsou:
Hlídka mladší (Kuba, Vítek, Tomáš T., Dominik a Kuba z Krucemburku) – krásné 21. místo.
Hlídka starší A (Tomáš A., Honza, Máťa, Rosťa a Roman) – super 7. místo.
Hlídka starší B (Nela, Pája S., Domča, Nikča, Pája H.) – 25. místo.
Hlídka starší C (Eliška H., Indira, Pavla, Káťa, Kiki) – 16. místo.
Hlídka starší D (Filip P., Filip M., Eliška N., Zuzka a Ivča z Krucemburku) – 37. místo.

Za dorost:
Adam - 9. místo ve své kategorii
Marek – 5. místo ve své kategorii
Dominika – 9. místo ve své kategorii

Zázemí, organizace a zajištění soutěže bylo perfektní. Dospělí na trať v den závodu nesmí, nevidí terén, zázemí jednotlivých stanovišť ani chyby dětí. Minulý rok se vedoucí mohli druhý den po závodu na trať podívat, letos bohužel.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...