SOUTĚŽ VE SKUTČI 

MEMORIÁL HONZÍKA KREMINY

 

V sobotu 21.4.2018 jsme se po roční pauze vydali směr Skuteč, vyzkoušet naši formu po zimě. Tentokráte nebylo moc času na trénování, suché starty a náběhy jsme v hasičárně netrénovali vůbec – trénovalo se na piškvorky a samotný požární útok s vodou si děti vyzkoušely všehovšudy na jednom tréninku těsně před soutěží.

Za Ždírec nastoupila tři družstva – dvě starší a jedno mladší. Sraz u hasičárny v 7:00hod v dobré náladě, naložit vše potřebné, děti a slonici a hurá na to. Počasí super, od rána sluníčko a v poledne už pořádný pařák. Již minulý rok došlo ke změnám v organizaci soutěže – vypadla štafeta dvojic a vše bylo zaměřeno pouze na požární útok. Běhalo se na čtyřech platech – dvě pro starší, dvě pro mladší a vše velmi rychle utíkalo. Ve starší kategorii nastoupilo celkem 20 družstev, v kategorii mladších 27 družstev. Jde o chrudimskou ligu, takže konkurence veliká. V kategorii starších jsme nastupovali jako první a sedmí v pořadí, u mladších jedenáctí. Starší A začalo celou soutěž úžasným výkonem 15.79s a dlouhou dobu se drželi na první příčce. Bohužel po druhých pokusech z toho bylo „jenom" 5. místo. Starší B s časem 18.16s skončili na 9. místě. Mladší s časem 16.70s udrželi horní příčku výsledkové tabule i po druhých pokusech a bylo z toho 1. místo s medailemi a pohárem. Osm nejlepších z každé kategorii postupovalo ještě do rozstřelů o putovní pohár starosty města a Memoriál Honzíka Kreminy. Ze tří našich družstev se do rozstřelů dostalo starší A a mladší, starší B skončilo těsně pod hranicí, o pouhých 0,53s. Starší A se dostalo až do semifinále, byly to neuvěřitelné nervy, ale z SDH Lukavice byli o fous lepší. Smůlu mělo tentokrát v rozstřelu družstvo mladších. Nádherně rozběhnutý útok, ale proudaři čekali na vodu marně. Děti žádnou chybu neudělali, bohužel vada materiálu – bouchla hadice u mašiny, svlékla se z půlspojky a tím tak skončil sen o možné výhře. Bylo nám to líto, ale je to jenom hra, soutěž a tady nikdo nikdy dopředu neví, jak to dopadne. My však víme, že děti se opravdu snažily, daly do toho vše a za to jim patří velké díky a samozřejmě odměna v podobě zmrzliny.

Ve Skutči jsme opět nasáli pohodu, klid a super atmosféru a všichni jsme si naši první letošní soutěž v požárním útoku náležitě užili. A takovéto nebo ještě lepší výkony by byly super i na Havlíčkobrodském turné.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...