Maraton soutěží dorostu

 

První soutěž dorostence nadchla, líbila se jim, a tak se rozhodli, že půjdou i do dalších. Původně jsme měli v úmyslu vyzkoušet pouze dvě tři soutěže, ale využili jsme možnosti a šli do toho opravu po hlavě. Věděli jsme, že to zvládneme a hlavně, že děti chtějí. Takže svátek nesvátek, hurá na soutěže.

5.7.2018 – jedeme směr Kámen a začíná nám třídenní maraton. Martin na mašině, Klára na koši, Bára na středech, Adam na béčkách, rozdělovač Tomáš A., na proudech Dominika a Marek. Přihlášených bylo 6 družstev, naše s časem 21.94s obsadilo 5. místo. Pohodově užitý den zakončený super koupačkou v místním bazéně.

6.7.2018 – tentokrát Žižkovo Pole. Marek na mašině, Klára na koši, Bára na středech, Adam na béčkách, rozdělovač Tomáš A., na proudech Dominika a Vítek - půjčený z SDH Česká Bělá. Pokus krásně rozběhnutý, vše klaplo, proudaři doběhli včas, jeden sráží a druhý nemá vodu. Všichni se otáčejí a hledají příčinu. U mašiny je rušno, hoří. Ano, chytla nám mašina a musela se vypnout a útok tak byl ukončen jako neplatný pokus. Takže sice poslední místo s neplatným pokusem, ale zase se o ždíreckém dorostu bude vyprávět v kdejakém sdh. No komu kdy hořela na soutěži mašina?

7.7.2018 – dneska je to Květinov. Velké díky Davidovi Ch. a Tomáši N., kteří nám mašinu opravili a dali do pořádku. A díky nim, jsme si, tuto soutěž, opravu užili. Přihlášeno 7 družstev, vyrážíme na start opět mezi prvními, a to ve složení – Martin na mašině, Eliška P. na koši, Bára na středech, Eliška S. na béčkách – její první soutěž dorostu, rozdělovač tentokrát Marek, na proudech Dominika s Klárou. I přes zaváhání jedné z proudařek si odvážíme zatím naše nejlepší umístění - 4. místo. A to není vše. Pohled, který se umístil na místě prvním, musel odjet hned po doběhnutí a přenechal nám tak možnost účasti v rozstřelu, v druhém kole. Tuto výzvu jsme přijali, i když to znamenalo vyndat již všechen uklizený materiál a mašinu. No a vyplatilo se – v rozstřelu tří nejlepších jsme získali 2. místo a radost byla obrovská. Jen škoda, že v druhém kole už nebyly medaile ani obyčejný diplom.

21.7.2018 – po 14 dnech odpočinku míříme do Věže. Od samého rána čisté nebe a sluníčko pálí. Přihlášeno bylo 7 družstev dorostu. Za nás nastoupilo bojovné družstvo ve složení - Marek na mašině, Eliška P. na koši, Bára na středech, Adam na béčkách, s rozdělovačem zápasil opět Tomáš A. (sice nejmladší, ale vede si mezi dorostem opravdu dobře), na proudech Klára a Vítek půjčený z SDH Česká Bělá – náš stálý host. A výsledek parádní, nejsme poslední. Domů jsme si vezli krásné šesté místo s časem 23.23s. Cestou zpět zastávka na zmrzlině a koupání v novém rybníku u Pobočáku. Další soutěže dorostu o prázdninách bohužel z časových důvodů a dovolených nestíháme – uteče nám tak soutěž v Podmoklanech, Smilově a Nové Vsi u Světlé. Tak třeba vyjdou ještě poslední dvě v září.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...