HLINECKÉ PIŠKVORKY

V sobotu 7.4.2018 vyrazili mladí hasiči na první soutěž letošního roku – do Hlinska, do ZŠ Ležáků, na Hlinecké piškvorky - netradiční hasičské disciplíny. Celkem jelo 18 dětí a utvořily tři družstva – dvě mladší a jedno starší ve složení:

za starší – Domča, Pája H., Eliška S., Eliška P., Tom
za mladší A – Nela, Máťa, Honza, Rosťa, Kristýnka, Káťa
za mladší B – Pája S., Filip P., Kuba, Indira, Pavla M., Eliška N., Filip M.
Celkem se do soutěžního klání zapojilo 10 družstev mladších, 7 družstev starších a také několik družstev přípravky.

Vše začalo uzlovou štafetou, kde si tentokráte mladší sami mohli vybrat z nabízených uzlů, starší si losovali – osmičkový uzel, plochou spojku a úvaz na proudnici. Všechna naše družstva byla bez trestných bodů.
Druhou disciplínou byla známá štafeta 3x15m. První závodník musel napojit ventilové lanko na sací koš, druhý spojit spoj na hadici „B" a třetí na třech „C" hadicích.
Pokračovalo se šroubováním matic na čas. Jde o štafetu, kdy první soutěžící musí postupně našroubovat tři matky na šroub, předá štafetu dalšímu a soutěž končí doběhnutím posledního závodníka do cíle.
Novou disciplínou bylo přenášení člena družstva nebo míče na zdravotnické stoličce. Dvě děti vytvořily ze svých rukou stoličku, na ní si sedl jeden člen družstva a takto musely překonat slalomovou dráhu – starší, mladší nesly míč.
Druhou novou disciplínou byla céčkospojka, kde tři soutěžící nasazovali na kolík půlspojky hadice "C". První člen nasadil půlspojku zuby nahoru, druhou zuby dolů a spojil. Takto se vystřídali všichni tři a poté je zase museli rozpojit a sundat z kolíku.
Závěrečnou disciplínou byla všem známá štafeta dvojic. Jako první vybíhal kapitán, který musel doběhnout ke stojanu na uzle a uvázat lodní uzel, tesařský a plochou spojku. Po doběhnutí zpět na startovní čáru vyběhli další dva závodníci, jeden z nich napojil půlspojku na hydrant, druhou podal druhému závodníkovi, který napojil proudnici a natáhl hadici na určenou čáru. Oba oběhli metu, na zpáteční cestě jeden z nich sebral proudnici, doběhl k hydrantu, kde odpojil jak hadici, tak proudnici. Druhý hadici motal. Soutěž končila doběhnutím závodníka se smotanou hadicí do cíle.

Naši soptíci si vedli velmi dobře. V celkovém hodnocení všech disciplín si družstvo mladší A přivezlo krásné, ale nepopulární 4. místo, mladší B bylo o stupínek výš – 3. místo a starší se umístili také na 3. místě.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...