DRAČÍ LODĚ 2018

 V sobotu 16.6.2018 vyjeli mladí hasiči po 11hod směr rybník Řeka, kde se konali opět Dračí lodě. I letos jsme vyrazili na kole, počasí přálo a bundy jsme mohli nechat ve skříni. K hasičárně dorazilo téměř dvacet dětí a některé na nás čekaly už na Řece, takže účast obrovská. Dle informací od pořadatele, měly děti vyjíždět po 12 hodině. Bohužel se stalo pár nečekaných událostí a vše se o více než hodinu protáhlo. To ale nevadilo, sluníčko krásně hřálo, děti dováděly ve vodě a čekání rychle ubíhalo. A teď už na start. Role bubeníka se ujala opět Pája Strašilová. Spolu s námi jela ještě posádka hasičů z Krucemburku, ze Sobíňova, z Kohoutova a jednu posádku tvořily děti z fotbalového klubu Tatran. Všechny posádky dojely v pořádku do cíle, děti si odnesly medaile za účast, úsměv na tváři a spokojenost.

 Nedá mi to a ještě se vrátím na začátek startu. To, že se vše protáhne, přijdou nečekané události, to vše se pochopit dá a nikdo z přítomných vedoucích dětí neřekl ani půl slova. Co však nikdo z přítomných nepochopil, byl verdikt jednoho z pořadatelů, který oznámil, že letos na lodi dospěláci nejedou, jen děti. Nikomu se to nelíbilo, v každé lodi jelo každoročně několik dospěláků. Ale ano, poslechli jsme a nechali jet pouze děti. Narychlo se tak posádky některých lodí museli doplňovat „cizími“ dětmi. Jaké však bylo naše překvapení, když na ostatních čtyřech lodích poté dospěláci byli, a to dokonce i po několika. Až doposud jsme si všichni mysleli, že je to pouze „srandamač“, pobavení se, radost pro děti a vůbec tady nejde o nějaká super pravidla a už vůbec nikdo neřeší umístění. Po tomto zážitku o tom však začínáme dosti pochybovat. Proč se každému měří jiným metrem? Pokud to pořadatel chce brát jako soutěž a ne pouze zábavnou vložku mezi dospělými týmy, ať tedy stanoví pravidla, která budou známá dopředu a všichni se jimi budou řídit. A ne si vymýšlet pravidla na místě a ještě jen pro někoho.

 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...