ZÁVOD POŽÁRNICKÉ VŠESTRANNOSTI – PLAMEN 2017

Nový hasičský rok začal opět podzimním kolem hry Plamen, tentokráte v sobotu 7. října v České Bělé. Počasí posledních dní nás dost děsilo, byla zima a stále pršelo. V den D však již od samého rána vykukovalo sluníčko. Sraz byl v 10:45hod u hasičárny. Ještě před odjezdem se řešily organizační záležitosti, protože holčina z Oudoleně, která měla běžet s naším družstvem starších, onemocněla a pouze čtyři členové družstva běžet nemůžou. Takže co teď? Nastala reorganizace družstev a do boje jsme museli povolat také Tomáše T., který původně vůbec neměl běžet. Během pár minut byl připravený a sbalený k odjezdu. Celkem tedy odjížděla čtyři kompletní družstva po pěti – dvě mladší, dvě starší a jeden dorostenec. Čas startu byl pro mladší A a starší A ve 12:10hod a pro mladší B a starší B ve 12:25hod. Pro našeho dorostence ve 13:40hod. Celkem se závodu požárnické všestrannosti zúčastnilo 58 hlídek mladších, 54 hlídek starších, 53 jednotlivců z řad dorostenců a dorostenek + 6 družstev.
Disciplíny stejné jako každý rok - střelba ze vzduchovky, uzlování, zdravověda, překonání překážky, topografie, hasební prostředky + orientace mapy a určení azimutu. Trasa dlouhá kolem dvou (u mladších) a tří kilometrů (u starších a dorostu) lesem.
Vše pobíhalo dle přesně stanoveného plánu, dodržovaly se dané časy startů, organizace perfektní. A tady jsou výsledky:
Hlídka mladší A (Honza Štefáček, Roman Němec, Filip Málek, Pája Strašilová, Jirka Tichý) – krásné 11. místo.
Hlídka mladší B (Jakub Vašíček, Tomáš Tichý, Filip Pátek, Dominik Vařejčko, Rosťa Němec) - 39. místo.
Hlídka starší A (Eliška Pátková, Marek Pol, Bára Polová, Tomáš Andrýsek, Máťa Pol) - 34. místo.
Hlídka starší B (Pája Havelková, Domča Štefáčková, Eliška Strašilová, Kristýna Málková, Káťa Havelková) – úžasné 3. místo. Gratulujeme
Dorostenci: Adam Wasserbauer - 9.místo ve své kategorii a 21. místo celkově z chlapců.


Letos musíme pochválit organizaci a vůbec celkové zajištění soutěže, vše bylo perfektní. Dospělí na trať v den závodu nesmí, nevidí terén, zázemí jednotlivých stanovišť ani chyby dětí. Letos poprvé byla možnost si celou trasu v neděli po soutěži s pořadateli projít a zároveň se i podívat do zápisků rozhodčích na chyby, které děti dělaly. Tímto závodem jsme ukončili letošní sezónu a další soutěž nás čeká zase až na jaře roku 2018.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...