Schůzky a pravidelné tréninky mladých hasičů v roce 2017

18.8.2017 – první zkouška tréninku. Jelikož jsme se rozhodli v neděli vyrazit na pohárovou soutěž do Herálce, museli jsme se v pátek sejít a sestavit jednotlivá družstva. Přihlásilo se dětí akorát na dvě družstva – mladší a starší. Všechny děti se stejně ale nesešly, protože jim dobíhali tábory a dovolené. Nicméně bylo dost dětí na to, abychom si útok mohli několikrát vyzkoušet. Družstvo starších bylo téměř celé, družstvo mladších naopak téměř celé přeházené. Tak uvidíme, jak to dopadne v neděli na soutěži.

1.9.2017 – trénink byl pro nepřízeň počasí odvolán. V sobotu si pouze Martin, Filip P. a Honza přišli na chvíli vyzkoušet svoje pozice, protože společně ještě neběželi.

5.9.2017 - kondiční trénink

8.9.2017 – trénink všech družstev. Začínalo družstvo starší A, po nich družstvo mladší a nakonec družstvo starší B. Teplo zrovna nebylo, takže všechno honem honem, ať jsme co nejrychleji v teple.

12.9.2017 - kondiční trénink

15.9.2017 – Minulou neděli již skončilo Havlíčkobrodské turné, takže nyní se již připravujeme na podzimní kolo hry Plamen. Všechny děti přišly na čtvrtou hodinu. Začalo se s nácvikem uzlů – někteří si je pamatovali, někteří však museli vyvinout hodně úsilí, aby ušmodrchali alespoň ten nejjednodušší. Poté následovala opakovačka topografických značek a nácvik zdravovědy. Od pěti hodin pak ještě někteří trénovali požární útok. Šlo o ty nejstarší – Marek, Martin, Eliška P., Bára, Jirka + Jáchym a Klára. Rozhodli jsme totiž postavit družstvo dorostu a vyrazit s nimi na jejich první soutěž do České Bělé. Tréninku bylo málo, vlastně jenom jeden za účasti všech členů, takže uvidíme, jak si povedou. Zde už je delší vedení a také jiné provedení v zadní části.

19.9.2017 - kondiční trénink

22.9.2017 – trénink zrušen kvůli Běhu za novým úsměvem a také účasti vedoucích na RM a dalších akcích.

26.9.2017 - kondiční trénink

29.9.2017 – trénink na podzimní kolo hry Plamen. Ve tři hodiny mladší děti, v 15.45hod ti starší a náš jeden dorostenec. Děti se rozdělily do družstev po pěti členech a ujasnily si svoje pozice. Nejprve si všichni zopakovali topografické značky, grafické značky a uzle. Někteří také orientaci mapy a určování azimutu. Všichni si také vyzkoušeli překonání překážky – přelezení lana a střelbu ze vzduchovky. Počasí se totiž konečně umoudřilo a my mohli být venku.

3.10.2017 - kondiční trénink

6.10.2017 – opět trénink na podzimní kolo hry Plamen, které se koná již v sobotu. Počasí si s námi hodně zahrávalo – chvíli krásně svítilo sluníčko, za chvíli zase lilo jako z konve. Ve tři hodiny mladší děti a nováčci, v 15.45hod ti starší a náš jeden dorostenec. Děti se rozdělily do svých družstev po pěti a mohlo se začít. Nejprve si všichni zopakovali topografické značky, grafické značky a uzle. Někteří také orientaci mapy a určování azimutu. Všichni si vyzkoušeli opět střelbu, lano se tentokráte nenatahovalo. Na tomto tréninku se také natáčelo video na hasičský web. A v sobotu můžeme už jenom držet palce, aby se jim soutěž v bělském lese povedla a nikde zabloudily.

13.10.2017 – krásné počasí a my mohli být venku. Už nemusíme trénovat na žádnou soutěž, další nás čeká až zase na jaře. Ve tři hodiny měli sraz mladší a nováčci. Byla pro ně připravena opičí dráha, kde na ně čekalo vázání uzlů, běh, spojování hadic, hledání špalíčků v trávě a popadaném listí... a zahráli si také na molekuly nebo na Kevina. Starší přišli na čtvrtou hodinu a pro ně bylo připraveno bludiště z azimutů – tři dráhy. Každý si vylosoval jedno číslo a hurá na trať. Bylo velmi zábavné pozorovat děti bloudící po celém hřišti a hledající v trávě schované orientační body s číslem, které si musely zapsat na svůj lísteček. Tuto činnost si vyzkoušeli i někteří mladší, ať už samostatně nebo ve skupině.

20.10.2017 – dneska v tělocvičně. Děti jsme rozdělili na mladší a starší, protože každá skupina má jiné požadavky. Ve tři hodiny tedy mladší, ve čtyři starší, ale větší část mladších dětí zůstala další hodinu. Mladší děti měly připravenu opičí dráhu, střelbu na koš a zahrály si také vybíjenou. Starší děti si též vyzkoušely část opičí dráhy, trampolínu, šplh po laně a poté několikrát vybíjenou, kdy do svých týmů vzaly i ty mladší. Děti také dostaly informace týkající se výletu do Jeseníků.

27.10.2017 – trénink nebyl, sportovní soustředění v Jeseníkách.

3.11.2017 – venku ošklivo, tak jdeme do tělocvičny. Ve tři mladší, ve čtyři starší. Už ve tři hodiny byla ale přítomna dobrá polovina těch starších a ve čtyři hodiny ti mladší také neodcházeli . Takže jsme začali rozcvičkou, poté následovala opičí dráha – skok po jedné noze, prolézt částí švédské bedny, přelézt bednu, oběhnout kužel a zpět do cíle. Poté se jednotlivé disciplíny jenom měnily – např. kotoul, běh vzad a také se přidalo pexeso. Na startu si každý vybral jeden obrázek, zapamatoval si ho, poté musel překonat opičí dráhu, na druhé straně svůj obrázek najít a v cíli ho přiřadit k tomu správnému. Poté se hledal obrázek ke slovu nebo slovo k obrázku. Všichni jsme si užili spoustu legrace. A samozřejmě nemohla chybět vybíjená – výměnná.

10.11.2017 – sešli jsme se v hasičárně. Čas srazu byl uveden v 15:30hod, ale v 15:10hod už postávaly děti před hasičárnou. Přišli všichni, takže jsme museli přinést i náhradní židle, aby si měli všichni kam sednout. Hned na začátku dostaly děti informaci o plánovaném výletě a také o přípravě na vánoční besídku v Domě s pečovatelskou službou. Poté se už všichni pustili do výroby vánočního přáníčka. Každý musel vyrobit, dle předlohy, jedno přání pro seniory a poté si mohl vyrobit jakékoliv přání domů. Vznikaly opravdu rozličná a zajímavá přání. V průběhu schůzky se také vedoucí pokoušeli sestavit kouli z kelímků na pití. Zpočátku to moc nešlo, kelímky praskaly, nedržely. Nakonec se ale vše povedlo a koule byla na světě, i když trochu šišatá, nevadí. Takže příště další a sněhulák může vykouknout do světa.

17.11.2017 – schůzka není, výlet do Chrudimi s ČČK

24.11.2017 – sešli jsme se v hasičárně ve tři hodiny. Vyhrazené jsme měli dnes „pouze" dvě hodiny, jelikož v pět se už začali scházet chlapy na školení zdravovědy. Dětí se sešlo opravdu hodně, dokonce i dvě nové holčiny. Rozdělili jsme si práci a začali dělat sněhuláčky pro obyvatele domova důchodců. Někdo obracel ponožky naruby, další je plnili pšenicí, další zavazoval, někteří jim dělali čepičku a vázali červenou mašli, další lepili očička nebo dělali knoflíky z krepového papíru, v konečné fázi tvarovali sněhuláčky do požadovaného tvaru. Práce šla dětem opravdu od ruky. Mezitím se někteří stačili svést Liazkou a po skupinách také trénovali zpět na vánoční besídku. Vzniklo několik rozličných skupin zpěváků a zpěvaček. K tomu hrála Klára na varhany. I za dvě hodiny se toho dá stihnout opravdu hodně.

1.12.2017 – jsme v tělocvičně, ale ne za účelem cvičení. Musíme secvičit a doladit besídku pro naše důchodce. Nejprve si děti vyzkoušely písničky ve svých skupinách. Pak jsme udělali pořadí jednotlivých písniček, básničky a Martinova přivítání. Ve finále děti 2x vyzkoušely celou besídku už přesně tak, jak to půjde za sebou v Domě s pečovatelskou službou. Velké díky patří panu Andrýskovi, který děti doprovází na klávesy.

7.12.2017 – mimořádná schůzka v hasičárně od 17:00hod. Poslední zkouška na besídku a ujasnění detailů.

8.12.2017 – 9.12.2017 – přespání v hasičárně a tento rok končíme. Uvidíme se až v roce 2018, s některými už na výroční valné hromadě 13.1.2017, s ostatními pak asi až na konci února 2017 nebo začátkem března 2017 při pravidelných schůzkách.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...