Zimní výprava Podoubravím

Rok 2017 začali mladí hasiči výpravou do přírody. S některými jsme se setkali již 14.1.2017 na výroční valné hromadě ve Studenci. Výprava se konala v sobotu 4.2.2017. Sraz byl ve 13:00hod na hasičském cvičišti. Počasí nám přálo,sluníčko svítilo a sníh se krásně třpytil. Sešlo se 16 dětí a tři vedoucí. Vyrazili jsme cestou k Pobočenskému rybníku, na Nové Ransko a kolem slévárny, přes "hampejz" do Sobíňova. Cestou se děti pořádně vyřádily – běhaly, skákaly do závějí, koulovaly se, stavěly malé sněhuláčky, snažily se dostat Jáchyma na kolena a do závěje :-). Cestou spořádaly upečené loupáčky a zapíjely je teplým čajem s termosky. Cílem byla hospoda U Štefana v Sobíňově. Tam všichni dostali teplý čaj s citronem, a kdo chtěl, tak také párek nebo klobásu. Vzhledem k tomu, že šlo o organizovanou akci – 23. ročník akce „Zimním Podoubravím aneb Memoriál Ladislava Dymáčka“, dostaly děti také pamětní list a záložku do knížky, sloužící také jako pravítko. Zpět do Ždírce jsme se vydali vlakem v 16:36hod. Mokří, unavení, ale spokojení a plní zážitků jsme dorazili v pořádku domů.
Všem dětem, které s námi do zimní přírody vyrazily, děkujeme a jsme rádi, že dali přednost kamarádům a aktivnímu pohybu před sezením doma.
Zde si můžete přečíst pozvánku a také kolik lidí se pochodu se zúčastnilo:
http://www.obecsobinov.cz/text-zimnim-podoubravim-aneb-memorial-ladislava-dymacka-23-rocnik/
http://www.obecsobinov.cz/text-par-cisel-ze-sobotniho-zimniho-pochodu/

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...