5. kolo HBT Habry

Páté a zároveň závěrečné kolo HBT v požárním útoku se konalo v Habrech, v neděli 10.9.2017. Sraz byl v 8hod u hasičárny a počasí nic moc, spíše nic, zima a déšť. To nás ale neodradilo a plni síly a očekávání jsme vyrazili. Vzhledem k tomu, že jsme dorazili na místo mezi prvními, zabrali jsme strategické místo hned na začátku pod již postaveným stanem a náš jsme nechali hezky v suchu uklizený.

Přihlášených bylo celkem 58 družstev - 29 starších a 29 mladších. Hned u prvního družstva se porouchal přetlakový ventil – odlomily se obě „pacičky" na půlspojce. Pak už vše bez problémů, střídalo se jedno družstvo za druhým a také ustal déšť a oteplilo se. Naše všechna tři družstva běžela hned na začátku – třetí, šestí a devátí.
V pátém kole HBT skončilo družstvo starší A s časem 17.54s na krásném 5. místě. Družstvo starší B s časem 18.87s na 11. místě. Družstvo mladší si napravilo reputaci z minulého kola a s časem 21.09s to bylo 13. místo. Při vyhlašování výsledků však nastala chyba a toto družstvo bylo vyhlášeno až na 19. místě. Nebílilo se nám to, protestovali jsme a kvůli nám bylo celé vyhlašování pozastaveno. Skutečně byla zjištěna chyba, diplomy se museli přepsat a přepočítat také celkové pořadí ze všech pěti kol. A jak dopadla naše družstva v celkovém hodnocení všech pěti kol?
Družstvo starší A super 5. místo z celkového počtu 34 družstev a domů si vezlo pohár.
Družstvo starší B, o kterém jsme si na začátku sezóny mysleli, že se bude držet na spodních příčkách výsledkové tabule, protože nelze srovnávat 11tileté s 15tiletými, skončilo na úžasném 11. místě.
Družstvo mladší též krásné 16. místo z celkového počtu 35 družstev.

HBT sice pro tento rok skončilo, ale mladí hasiči před sebou mají celou řadu dalších soutěží, výletů a akcí.

 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...