4. kolo HBT Ždírec nad Doubravou

Čtvrté kolo HBT v požárním útoku se konalo u nás ve Ždírci nad Doubravou, v neděli 3.9.2017. Vše bylo pod záštitou SDH Ždírec nad Doubravou a začalo už dlouho dopředu přípravou všeho potřebného. Bylo třeba zajistit rozhodčí, občerstvení, ceny, medaile a poháry, vytisknout diplomy, sehnat spoustu lidí na všemožné práce a mnoho a mnoho dalšího. V sobotu před samotnou soutěží bylo třeba připravit zázemí, vyměřit a vytyčit dráhy, dovést vše potřebné.

V neděli jsme měli sraz už kolem sedmé hodiny, aby se stihlo dodělat to, co se v sobotu nestihlo. Počasí nám tedy moc nepřálo, zima a každou chvíli pršelo, ale vždy jenom malá přeprška a konec. V půl deváté začali přijíždět první sbory. Parkování bylo zajištěné na louce pod „Lédlovi", kam se postupně rovnalo jedno auto vedle druhého. Auta s materiálem a mašinami stály podél celé cesty kolem čističky.
Přihlášených bylo celkem 65 družstev, při prezentaci se pak přihlásilo 30 družstev starších a 32 mladších (tři nepřijely vůbec). V 9:35hod porada vedoucích, v 9:45hod nástup a v 10hod už vybíhalo první družstvo. Na základně 1 startovali mladší, na základně 2 starší. Hlavním rozhodčím byl pan Škaryd, rozhodčí na platě pak paní Harvalíková a pan Rakušan. Správnost průkazek a startovní listiny kontrolovala Klára s Milanem, role startéra se ujal Petr Černý. Rozhodčí na terčích – Standa Hanč a Standa Švec. Technická četa – kdo měl ruce a nohy a mohl pomoci. Výborné jídlo obstaral Radek Pálka se svojí skupinou. Ozvučení Kuba Hájek a komentátor Kuba Novák. Správnost výsledků a časomíra – Tomáš Novák. A mnoho dalších lidiček na různých pozicích.
A jak se vedlo domácím družstvům?
Družstvo starší A s časem 17.87s na krásném 6. místě. Družstvo starší B opět v pozměněné sestavě, poprvé si na to na soutěži vyzkoušeli společně Filip P. s Honzou na středech a klaplo jim to výborně. Škoda prostřiku na pravém proudu, kde přišla voda nečekaně rychle a pravý proud již neutáhl hadici blíže k terčům. S časem 24.43s skončili na 17. místě. Družstvu mladších se bohužel tentokráte nevedlo vůbec, pravému proudu se nepodařilo sestříknout a byl z toho neplatný pokus. Společně s Herálcem a Lučicí 30. místo.

Všem dětem patří gratulace za snahu a poděkování všem, kteří se nějakým způsobem podíleli na přípravě, průběhu a zvládnutí celé soutěže.

 

 

 

 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...