Schůzky mladých hasičů květen 2016

6.5.2016 – celý trénink by zaměřený na trénování jednotlivých disciplín na jarní kolo hry Plamen. Dráha byla již celá vytyčená, nalajnová a překážky umístěny. Od tří hodin nastoupila obě družstva mladších. Trénovala se štafeta 4x60m, štafeta dvojic a samozřejmě se nesmělo zapomenout ani na požární útoky. Na ty se děti těší vždy nejvíce. V pět hodin přišlo družstvo starších B a k nim samozřejmě i Martin, Matěj a Adam ze starších A. A vše se opakovalo jako u mladších.
13.5.2016 – trénink není, děti mají ředitelské volno a odjíždějí k babičkám a na výlety
20.5.2016 – jsme venku, od tří hodin mladší, obě družstva. Družstvo mladší A mělo smolný den, podařil se jim snad jenom jediný útok. Jinak všechny útoky špatně – nespojené hadice, zakopnutí, nesestřelení terče, prostě se nevedlo. U mladších B jsme museli udělat pár přesunů – Rostík je na proudaře zatím moc slabý, přesunul se tedy na pozici středů místo Pavlínky S., a ta šla na proud. Uvidíme, jak to bude fungovat, zatím si nováčci hledají "to svoje". V pět hodin nastoupila družstva starších. Družstvo B si nejprve vyzkoušelo pár náběhů na sucho a pak to rozjelo s vodou. V družstvu A proběhlo pár neshod a nesrovnalostí. Sešli se sice všichni, ale u pár z nich nebylo stále jasné, že budou i nadále pokračovat. Nakonec se společně domluvili (kromě jednoho člena), kterého nahradil člen družstva B. Stejně tak strojník musel zaskočit z družstva B, protože Adam byl nemocný. A mohlo se začít s tréninkem. Toto družstvo letos trénovalo poprvé a zase nebyli kompletní. Ale jak jsme později zjistili, ničemu to nevadilo a trénink zvládli na jedničku. V neděli nás čeká první kolo Havlíčkobrodského turné v Libici nad Doubravou, takže až tam se ukáže, jak poctivé děti při tréninku byly.
27.5.2016 – počasí super, pod mrakem, ale teplo. Ve tři hodiny přišlo tentokráte družstvo starších A a B. V Krucemburku byla pouť, takže naši puberťáci vyráželi k večeru do víru zábavy J. Aby se lépe trénovalo, připravil Tomáš i časomíru a dětem jsme předali nové proudnice – zelenou levý proud, oranžovou na proud pravý. Několikrát si obě družstva vyzkoušela nejprve suché starty a poté už pěkně s vodou. První seznámení s novou proudnicí bylo pro proudaře velkým překvapením. Proud šel rovně, byl mnohem silnější, což s nimi pěkně hodilo a měli co dělat, aby se do terčů vůbec trefili. Po několika pokusech si však už proudnice jenom chválili. Nyní se budeme snažit co nejdříve vyměnit rozdělovač, který špatně doléhá a protéká. V půl páté nastoupila družstva mladších a jeli jsme nanovo. Pochválit musíme družstvo mladších A, kteří jsou schopni si již téměř sami postavit základu, pomáhali s motáním hadic i s přípravou základny pro nováčky.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...