Schůzka MH - zdravověda

Schůzka 21.10.2016 byla v duchu výuky první pomoci. Děti, které již byli na nějakém zdravotnickém soustředění, se převtělily do role figurantů, dokonale se namaskovalo jejich zranění a mezitím se ostatní rozdělily do dvojic. Každá dvojice si vylosovala jedno zranění:
–        krvácení z nosu
–        odřené koleno se zbytky štěrku
–        větev zapíchnutá v ruce
–        opaření horkou vodou
–        otrava bobulemi
–        řezná rána na zápěstí
–        úraz v blízkosti oka
–        a jako bonus amputace ukazováčku,  kterého se sešly všechny děti.
Dva zasahující měli tedy konkrétní situaci, kterou museli řešit od samého začátku až do příjezdu sanitky. Po zhodnocení situace museli zavolat na správné telefonní číslo a hovořit s operátorem. Zde si děti vyzkoušely, co je třeba vše nahlásit, které inforamce jsou důležité, které jsou nepodstatné, musely správně určit svoji polohu a danou situaci popsat. Některé situace si žádaly i opětovné zavolání. Po skončení modelových situacích jsme si dohromady řekli, jak má správně vypadat telefonát na záchranku, na hasiče, jaká jsou jednotlivá telefonní čísla. Hned po ošetření jsme si řekli, co děti udělaly správně, co bylo špatně, proč to udělat tak a tak, jak by se děti měly v krizových situacích chovat a že na prvním místě je vždy jen jejich bezpečnost. Nakonec děti dostaly ještě spoustu kontrolních otázek, na které dokázaly odpovědět. Svěřily se také, co pro ně byla úplně nová informace, co ještě nikdy neslyšely, měly i spoustu dalších otázek. Nás vedoucí hřálo, že si děti spoustu informací zapamatovaly, ptaly se a o danou problematiku jevily zájem. A třeba se jim získané informace budou jednou hodit.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...