Jarní kolo Plamen MH

V neděli 8.5.2016 se konalo jarní kolo hry Plamen, tentokráte na domácí půdě, u nás ve Ždírci. Na trénování jsme tentokráte využili již připravenou dráhu a mohlo by se zdát, že i výhodnější podmínky. Na start se letos postavila tři družstva – jedno starší a dvě mladší, z toho jedno úplných nováčků.
Družstvo starších bylo složeno z celého družstva straších B (Marek, Eliška P., Eliška S., Bára, Jirka, Domča, Pája) a k nim ještě Martin, Adam a Matěj z družstva starších A.
Družstvo mladších A bylo ve složení: Káťa, Filip, Michal, Tomáš, Matyáš, Honza a Roman.
No a naši nováčci, mladší B – Kristýnka, Pája S., Kuba, Tomáš T., Jirka T., Filip M., Rosťa a Dominik.
Celkem nastoupilo 8 družstev mladších a 8 družstev starších.
Jarní část se skládá z těchto disciplín:
1/ štafeta dvojic
2/ štafeta 4x 60m (překonání kladiny, překonání bariéry, přenos minimaxu, spojování hadiček)
3/ a všemi oblíbený požární útok
Všechny disciplíny se běží na dva pokusy za předpokladu, že je v družstvu dostatečný počet děti – žádné z dětí nesmí běžet v jedné disciplíně dvakrát. Družstvo starších běželo všechny disciplíny dvakrát, mladší A běželo pouze jeden pokus a mladší B si dalo dvakrát pouze štafetu 4x60. Všichni ale běželi dva pokusy u útoků.
Začalo se štafetou 4x60m, kde starší skončili na 4.místě, mladší A na 8. místě s neplatným pokusem (špatné držení proudnice) a mladší B na 6. místě.
Po doběhnutí všech družstev byla na řadě štafeta dvojic, i když vlastně soutěží 5 členů. Kapitán rozbíhá, proběhne celou trasu a běží zpět do cíle. Po doběhnutí vybíhají další dva závodníci, jeden s hadicí a druhý s proudnicí. Jednu půlspojku napojí na hydrant, druhou podá druhému závodníkovi, který napojí proudnici a natáhne hadici na určenou čáru. Oba oběhnou určenou metu a vracejí se zpět. Poté vybíhá druhá dvojice, po oběhnutí mety jeden sebere proudnici, doběhne k hydrantu, odpojí hadici a proudnici. Druhý hadici následně smotává. Po doběhnutí obou za cílovou čáru, disciplína končí. V této disciplíně skončilo družstvo starších na 7.místě, mladší A na 5.místě a B na 6.místě.
A konečně tu byl požární útok, na který se všichni těšili nejvíce. A naši mladí hasiči si ho opravdu dokonale užili. Starší vybojovali úžasné 1. místo s časem 17.20s a byli na to náležitě hrdí. Mladší A byli také na prvním místě a radost dávali hodně najevo. A neztratili se ani naši nováčci, kteří ještě nejsou s hadicemi a proudnicemi tak velcí kamarádi – tréninků s vodou moc nebylo. Z osmi družstev byli šestí a gratulace, zasloužená, patří i jim.
Jarní kolo Plamene navazuje na podzimní kolo. Po sečtení všech bodů z obou kol nám utekla účast na okresním kole, pouze o pár bodů. Starší skončili na 4. místě, mladší A také na 4. místě a nováčci na 7.místě (neměli žádné body z podzimního kola, nesoutěžili tam). Nyní se již soustavně připravujeme na požární útoky na Havlíčkobrodskou ligu,.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...