I.kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů v Libici n.D.

Letošní první kolo HBT se konalo, jako minulý rok, v Libici nad Doubravou. Odjezd v 8:45hod od hasičárny, počasí krásné, nálada super. Děti natěšené na první soutěž, ti noví plni očekávání. Dle nových pravidel – nástup družstev v 9:45, první soutěžící na startu v 10:00hod. Družstev se sešlo opravdu hodně, celkem 70 (37 mladších, 33 starších). Za naše SDH vyrazila tento rok již 4 družstva. Aby se podpořila bojovnost družstva, prohlásila Lucka hned po příjezdu na místo: „Pokud bude někdo z vás na bedně, vykoupu se tady v tom rybníku.“
Družstvo starších A ve složení Marek – strojník, Eliška P. s Ájou Č. – koš, na béčkách Martin, rozdělovač Pipin, pravý proud Matěj a levý Ája M. Panovalo zde velké napětí, tréninky byly velmi sporadické a ještě zaskakoval Marek a Eliška z družstva B. Útok se jim však vydařil, čas 17,64s a krásné 6. místo.
Družstvo starších B ve složení Marek – strojník, Eliška P. s Bárou – koš, béčka Eliška S., rozdělovač Jirka, pravý proud Domča a levý proud Pája. Bohužel se jim nezadařilo, chybička u rozdělovače. S časem 30,60s skončili až na 28.místě.
Družstvo mladších A si vedlo úžasně, jen ten strojník mohl pustit vodu o něco dříve J. Filip P. s Káťou na koši, Míša na béčkách, Tomáš A. s Matyášem na rozdělovači a Roman s Honzou na proudech si vzali výzvu Lucky k srdci a s časem 17,71s skončili na 2. místě. To bylo radosti!
Na svoji první soutěž vyrazilo i družstvo mladších B – naši nováčci. Kristýnka s Rosťou na koši, Tomáš T. na béčkách, na rozdělovači Jirka T. s Filipem M. a proudy Pavlínka S. s Dominikem. Bohužel se jim nedařilo našroubovat béčka na mašinu a s výsledným časem 1.06.41s skončili na předposledním místě. I tak to byl pro všechny výborný výkon, útok dokončili za mohutného povzbuzování ostatních. Byla to jejich první soutěž, první zážitky, zkušenosti a doufáme, že se jim líbila a budou na sobě dále pracovat a tvrdě trénovat, aby se jejich výsledný čas posouval k horním příčkám.
A po závěrečném nástupu? Děti nezapomněli a za hlasitého povzbuzování musela Lucka do rybníka. Ne se jenom smočit, ale pěkně plavat. No co bychom pro ty mrňouse neudělali, že?

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...