Červnové schůzky a tréninky MH

2.6.2016 – čtvrteční mimořádný trénink pouze družstva, které se v neděli zúčastnilo soutěže v Hlinsku. Šlo o družstvo složené z části z družstva starších A a z části družstva straších B. V pátek neměli možnost trénovat, jelikož se na cvičišti připravovali stany pro sobotní akci a trénovalo tam družstvo žen. Probíhal trénink pouze požárního útoku. Po jeho skončení se děti ještě rozdělily na jednotlivá stanoviště na štafetu 4 x 60m, která je v Hlinsku součástí požárního útoku. Zde nebyl problém, děti si jednotlivá stanoviště mezi sebe rozdělily velmi snadno. Nikomu se však nechtělo na stanoviště bariéry, kde místo příčného břevna bylo okno a tuto část si děti nemohly vyzkoušet, protože ho nemáme.
3.6.2016 – klasický trénink mladších družstev. Od tří hodin obě družstva, A i B. Zpočátku se trénovali suché starty a spojování hadic, protože některé děti nedokáží jednotlivé spoje dotáhnout a při proudu vody se spoje rozpojí. Nezapomněli jsme ale ani na vodu a požární útoky si děti užily. Družstvo A, které jelo také na soutěž do Hlinska, si ještě rozdělilo jednotlivé pozice na štafetu 4 x 60m a po uklizení materiálu a připravení všeho potřebného na soutěž, jsme vyrazily domů.
10.6.2016 – nyní už pouze trénink požárních útoků. Ve tři hodiny klasicky mladší družstva, po nich v 16:30hod starší. Děti dostaly nový rozdělovač a ten tedy pěkně zamával s výkony družstev. Žádnému družstvu se nepovedlo spojit spoje na rozdělovači. Když už ano, povolil se kohout a voda šla všude jinde, jen ne do hadice k proudnici. Nový rozdělovač má jiný úhel rozvodů  -  80stupňů, ten starý má 90stupňů a dle dětí je to hodně znát. Každé družstvo si pár útoků s novým rozdělovačem vyzkoušelo, ale nakonec jsme jim stejně vrátili ten starý a s ním také jeli v sobotu na soutěž. Doufáme však, že si na nový rozdělovač zvyknou, skamarádí se s ním a příští rok už budou běhat s ním.
17.6.2016 – trénink požárních útoků před soutěží v Nové Vsi u Světlé. Jako obvykle – v 15:00hod obě mladší družstva, v 16:30hod obě starší. Tentokráte byly asi erupce na slunci, protože se žádnému družstvu nevedlo, stále byly nějaké problémy.
24.4.2016 – trénink pouze na jedné základně, té vzdálenější. Ve tři hodiny mladší družstva a už to jelo, žádné zdržování. Jeden útok za druhým, družstva se střídají a pomáhají balit hadice. V 16:30hod starší družstva, ale tady už to tak hladce nejde. Nechce se jim, jsou unaveni z výletů. Nakonec ještě Elišce spadne koš a Tomáš s ním musí odjet, aby ho spravil a vyladil. Starší družstva si tedy moc nezaběhala. Snad to neovlivní jejich výsledky na nedělní soutěži, budou se muset hodně snažit.
1.7.2016 – poslední schůzka před prázdninami, bez požárních útoků, učení, trénování. Dneska jenom zábava a jídlo. Den předem napustili vedoucí káď plnou vody, aby se alespoň trochu ohřála. Na schůzku si děti měly donést stříkací pistole nebo pet láhve i s víčkem. Stačila udělat jediná dírka a stříkací pistoli tak měli všichni. Voda je prostě pro děti zázrak. Jakmile zjistili, že káď je napuštěná a jenom pro ně, vrhly se útokem na ni a vodní bitva začala. Někteří vlezli přímo do kádě a ujali se role plniče pistolí. V průběhu bitvy plnili svá bříška melounem nebo si odskočili zahrát líný tenis, petangue, házeli si míčem, létajícím talířem nebo se jen tak honili a lítali po louce. Po takovémto výkonu bylo třeba doplnit energii – opekli jsme si špekáčky, klobásy, někteří chléb nebo dokonce i rohlík. Z původně zamýšlených dvou hodin, jsme strávili nakonec krásné tři hodiny plné pohody, zábavy a legrace. Přivítali jsme tak prázdniny a uvidíme se... Určitě na přespání 20.8.2016 a s některými i dříve. Včas dáme vědět a sledujete i naše webové stránky.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...