3.kolo HBT mladých hasičů v Nové Vsi u Světlé - a vítězství

Na třetí kolo HBT jsme museli tentokráte až do Nové Vsi u Světlé. Vzhledem ke školním výletům, republikovému kolu medvědí stezky a začínajícím dovoleným bylo kompletní pouze družstvo mladších A. V ostatních družstvech chyběli vždy dva členové, které jsme museli nějak nahradit. Ještě že to byli jen dva členové, více se jich půjčovat z ostatních družstev nemůže. Pokud by jich chybělo více, nemohlo by družstvo již soutěžit. A nechyběli jen členové družstev, ale opět také řidiči a auta na odvoz dětí. Bohužel vedoucí již sami odvozy přestávají zvládat, dětí je hodně. Děkujeme tedy panu Málkovi a Havelkovi, za pomoc nejen s odvozem.
Odjezd v 7:30hod od hasičárny a i přes objížďky jsme byli na místě jako první a mohli si tak v klidu rozložit stanový tábor. Vzhledem ke vzdálenosti bylo tentokráte družstev méně – 32 mladších a 29 starších. Počasí bylo tak akorát, v 10hod stálo na startu první družstvo.
Družstvo starších A – Matěj jako strojník, Eliška P. S Bárou – koš, na béčkách Adam, rozdělovač Pipin, pravý proud Martin a levý Ája M. Čas 18.23s a 11. místo.
Družstvo starších B ve složení Marek – strojník, Eliška P. s Bárou – koš, béčka Eliška S., rozdělovač Jirka, pravý proud Martin a levý Ája M. Bohužel nevyšel rozdělovač a s časem 34,50s skončili na 27. místě.
Družstvo mladších A - Filip P. s Káťou na koši, Míša na béčkách, Tomáš A. s Matyášem na rozdělovači a Roman s Honzou na proudech.  Startovali až z 23 pozice, takže nervy pracovaly na plné obrátky. Podaří se to? Podařilo se a s časem 17.09s skončili na zlatém stupínku.
Družstvo mladších B – Kristýnka s  Káťou na koši (Rostík měl bohužel sádru), Kuba na béčkách, na rozdělovači Tomáš A. s Filipem M. a proudy Pavlínka S. s Dominikem velmi mile překvapili. Na start nastupovali s předsevzetím, že výsledný čas musí být pod 29s. To se jim splnilo, na tabuli zářil výsledný čas 22,67s a bylo z toho krásné 18. místo.
Celá soutěž byla velmi rychlá, organizace super a pořadatelé se opravdu snažili eliminovat prostoje - jen se odběhl jeden útok, už se startovalo na vedlejší základně. A tak by to mělo být vždycky!
V neděli 26.6.2016 nás čeká poslední soutěž před letními prázdninami – 4. kolo HBT v Bezděkově. Držte dětem palce.

Kalendář akcí

celý kalendář akcí...