V lednu a únoru jsme si hráli v tělocvičně i na sněhu

23. 1. 2015 se schůzka mladých hasičů odehrála v tělocvičně, kde jsme začali s přípravou na soutěže. Nejprve, po rozcvičení a rozhýbání se, byla dětem postavena opičí dráha zaměřená na umění jak svého pohybu, fyzické kondice, ale také na již hasičské dovednosti, jako např. motání a spojování hadic, vázání uzlů či šroubování matic. V druhé polovině schůzky si všichni zahráli hry, kde jsme se řádně vyblbnuli a vyřádili.

V pátek 13.2. jsme se sešli všichni po pololetních a jarních prázdninách v 15hod před hasičárnou s plnou polní – čepice, rukavice, kombinézy, boby a sáňky byly na této schůzce povinnou výbavou. Nejdříve jsme projednali organizační věci, děti se dozvěděli také informace o hlineckých piškvorkách (budou se konat 21. 3. 2015) a poté jsme se všichni vydali směr "ždírecká sjezdovka". Počasí nám přálo, sluníčko svítilo a sníh také ještě nějaký byl. I když den předem jsme tomu moc nevěřili – vzhledem k prudkému oteplení mizel sníh doslova před očima. K "sjezdovce" jsme doklouzali plni nadšení a radosti ze sněhu a ledu. Velmi zajímavá byla už cesta lesem, která byla jako jedno velké ledové zrcadlo a udržet na ní tělo ve svislé poloze, bylo velké umění. Během chvíle se "sjezdovka" proměnila v malé mraveniště – děti běhaly nahoru, dolů sjížděly na bobech, sáňkách nebo jen tak po prdeli. Sníh byl umrzlý, takže někteří dosahovali opravdu velké rychlosti a nakonec z toho bylo soupeření, kdo z nich dojede nejdál. Následně také začali vytvářet různá seskupení vozidel, dělali vláček a všichni se opravdu dobře bavili. A nejen děti, do sněhového řádění se nakonec zapojili i vedoucí.

Schůzka 20. 2. 2015 proběhla též v tělocvičně. Rozcvičku měla tentokráte pod svým vedením Pavlínka a Domča. Poté jsme si zahráli vybíjenou, vyzkoušeli šplh po tyči i na laně a udělali si houpačku na kruhách. Někteří také trénovali šroubování matic nebo hráli na honěnou. Děti se tentokráte tak rozdováděly, že v pět hodin odmítaly opustit tělocvičnu a pustit do ní kroužek večerního cvičení.

Fota naleznete ve fotogalerii mladých hasičů.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...