Podzimní schůzky MH

Moderní šipkovaná - schůzka 23.10.2015

V pátek 23.10.2015 si mohly děti vyzkoušet šipkovanou za pomoci moderní techniky. Sešli jsme se v 16:00hod u hasičárny a rozdělili se na dvě skupiny – mladší a starší. S mladšími šla Lucka s Janou a se staršími se vydal Roman. Každá skupina dostala GPS navigaci a souřadnice. Sami si museli souřadnice do navigace přenést a vydali se na cestu. Starší skupinku vedla navigace přes ždírecké náměstí, na Pobočenský rybník a k hospodě na Starém Ransku. Mladší se vydali po cyklostezce na Krucemburk a pak také k hospodě na Starém Ransku – tam byl cílový bod setkání obou skupin. Po zadání souřadnic musely děti najít zadaný bod a tam také schovaný úkol. Některé úkoly byly schované velmi dobře, mladší musely dokonce jednou volat o pomoc, kdeže ten úkol vlasně je. Děti si s navigací vedly opravdu velmi dobře a jednotlivé úkoly plnily svědomitě. Na trase dlouhé kolem 8km (neustálým běháním dětí možná i více) se objevily různé úkoly, ať sportovní, tak umělecké. Šlo např. o zpěv pod okny Ovoucha, vymyslet básničku na téma jídlo, nakreslit obrázek s podzimní tématikou. Dále to byl běh pozpátku, běh po čtyřech, kolem regulační stanice, ale i počítání tyček na zábradlí, určování stromů, plodů, ti starší se zabývali i zdravovědou, uzlováním, pomyslným voláním na linku 112. V cíli u hospody obě družstva dostala zaslouženou odměnu v podobě sušenek a pak už jsme se vydali na cestu zpět k domovu. Cestou se pomalu stmívalo, a tak děti mohly vytáhnout i své čelovky a do Ždírce jsme přicházeli už jako světlušky.
foto šípkovaná

Na pizze a bowlingu - schůzka 6.11.2015

Za dobré výsledky po celou sezónu, jsme se v pátek 6.11.2015 odměnili návštěvou restaurace a bowlingu v Bowling Baru ve Ždírci nad Doubravou. Sraz v 15:40hod u hasičárny, probrali jsme pár organizačních věcí a pak už hurá na cestu směr restaurace. Pro sebe jsme měli na dvě hodiny bowlingovou dráhu a dle potřeby restauraci. Po příchodu se děti rozdělily do dvou skupin, jedna šla hrát, druhá skupina si objednala pizzu. Hodina utekla jako voda a nastal čas střídání. Ti co hráli bowling šli na pizzu a obráceně. Oproti loňskému roku nám děti povyrostly, pizzu snědl tentokráte každý celou. Zábava byla výborná, dobře jsme se bavili a užili si oslavu již 4. výročí založení mladých hasičů. Děkujeme Davidovi Kolářovi za poskytnutí prostor a obsluze za pevné nervy :-)
foto bowling

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...