Náročný víkend u mladých hasičů

Náročný víkend začal mladým hasičům už ve čtvrtek 11.6.2015 tréninkem na třetí kolo havlíčkobrodské ligy. Družstva opět rozdělena, v hodinových intervalech pilovala svoje dovednosti v požárním útoku. Družstvo mladších změnilo svoje obsazení – na post pravého proudu byl postaven Roman a Kája se ujala role béčkaře. Počasí bylo úžasné, takže voda tekla proudem nejen do nástřikových terčů, ale vesměs všechny děti mohly konkurovat vodníkům.
V pátek 12.6.2015 se všechna tři družstva prezentovala na školní slavnosti Slunovrat a od diváků si vysloužila zasloužený aplaus. Útoky se povedly na jedničku, nálada byla vynikající. Vzhledem k tomu, že čas vyhrazený na útoky byl celých 40min, dalo se dohromady i smíšené družstvo starších (mládež ze Ždírce + mládež ze Sobíňova) a i ti si zaběhli jeden útok. A v duchu hesla „kdo si hraje, nezlobí“ - nezůstali pozadu ani vedoucí, postavili si vlastní družstvo a také předvedli svoje umění v požárním útoku. Úspěch byl – plechovky sestřeleny a sranda veliká.
V sobotu 13.6.2015 vyjížděli mladí hasiči v 11:00hod od hasičárny na kolech směr rybník Řeka. Tři vedoucí a 18 dětí vyrazilo na Dračí lodě. Přímo na místě samém se přidali ještě další tři děti a jedna vedoucí. Počasí bylo úžasné, a tak bylo dětem dovoleno koupání. Kolem 13:00hod se dostalo na řadu i naše družstvo mladých hasičů a pomalu mohlo začít nalodění. Děti naskákaly do lodě, dostaly pádla a malou instruktáž, jak na pádlování. Kormidelníkem nám byl pan Strašil a role bubeníka se ujala Domča. Ta sice pusu nezavře a je slyšet široko daleko, ale při bubnování téměř slyšet nebyla. Že by strach, že spadne? Děti dostaly vesty a hurá od mola. Spolu s námi jela posádka hasičů z Krucemburku a ze Sobíňova. Vyhráli hasiči s Krucemburku, naše posádka skončila o pádlo na třetím místě za posádkou ze Sobíňova. Všechny děti si však odnesly zlaté medaile za účast a úsměv na tváři. Zpět domů jsme vyráželi po třetí hodině odpolední, plni zážitků. A příští rok opět na Řece.

... a neděle...

 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...