Mudr.Prokšová proškolila naše Mladé hasiče

Schůzka mladých hasičů dne 16.1.2015 byla zaměřena na přípravu první pomoci. Na naše pozvání nás poctila svou návštěvou paní doktorka Prokšová, která celou schůzku měla pod svým vedením.
Paní doktorka nejen dětem, ale i vedoucím předvedla a zopakovala základní principy poskytnutí první pomoci. Jednalo se především o postupy při poskytnutí první pomoci v různých situacích jako jsou úrazy, šoky, zjištění činnosti základních lidských funkcí, péče o zraněné apod. Byly uvedeny postupy co nejdříve musíme udělat pokud poskytujeme první pomoc, jaké jsou zásady, jak se zachovat apod. Děti si vyzkoušeli např. stabilizovanou polohu, resuscitaci, obvazovaní tepenných a žilních krvácení aj. Po odborném výkladu dostávali děti od paní doktorky kontrolní otázky, jak poslouchali a co si zapamatovali.
Pro všechny to bylo poučné, zajímavé a příjemné setkání s paní doktorkou a věříme, že to není její poslední návštěva mezi námi. I tímto jí moc děkujeme za příjemně strávený čas, který nám věnovala.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...