IV.kolo Havlíčkobrodského turné ve Věži

4. kolo HBT se konalo předposlední den prázdnin – 30.8.2015 ve Věži. Na start se tentokráte postavilo 27 družstev mladších a 29 družstev starších. Sraz byl již v 7:30hod u hasičárny, kontrola jednotlivých družstev, kontrola vybavení – věci na převlečení, boty na přezutí, slonice a hurá na cestu. Sluníčko od samého rána a úsměv na tváři.
Do Věže jsme dorazili v pořádku, nezabloudili. Nejprve jsme si postavili "ležení" a vynosili z auta veškerý materiál. Pak registrace, hromadný nástup a soutěž může začít.
Jako první běželo družstvo starší A – strojník Jáchym, na koši Klára a půjčená Eliška P., na béčkách Martin, rozdělovač Pipin a na proudech Matěj s Adamem. Bohužel první start nevyšel – po vyběhnutí nešla časomíra a děti musely zpět na plato, vše znovu postavit a opět nastoupit na startovní čáru. Druhý pokus byl již v pořádku, ale bohužel se nepodařilo jednomu proudu nastříkat a s časem 23.03s skončily až na 22.místě, což je hodilo v celkovém hodnocení na nižší příčku.
Jako druhé startovalo družstvo mladších ve složení Filip s Káťou na koši, Kuba na béčkách, Tom a Matyáš na rozdělovači a dopředu uháněl Roman a půjčená Pavlínka. Bohužel se ani mladším nevedlo a s časem 37.88s skončili také na 22. místě.
Všichni jsme tedy čekali na výsledek starších B, kteří měli ke všemu ještě zcela jiné složení, než na jaké byli zvyklí. Vyběhli ve složení – Marek na mašině jako strojník, Eliška P. s Matějem na koši, Bára na béčkách, Pipin na svém rozdělovači a na proudech Domča s Pavlínkou. Připravit základnu, na startovní čáru, výstřel a časomíra běží. Nastříkáno s výsledným časem 17.28s a krásné 3. místo.
Ve Věži si také Domča vyzkoušela běh na proudu za jiné družstvo – Libici nad Doubravou. Zcela jiná základna jí sice trochu překvapila a při startu zazmatkovala, ale nakonec ukázkově nastříkala a jako tým skončily na 9. místě.
Cestou domů jsme se ještě stavili na zmrzlině, abychom alespoň trochu zchladili vyprahlá těla, ještě plná emocí, radosti i smutku.
Fota budou dodána

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...