Havlíčkobrodské turné mladých hasičů začalo 31.5.2015 v Libici n.D.

Po trénincích a zkouškové soutěži na memoriálu ve Skutči, naskočili mladí hasiči do havlíčkobrodského turné, jehož první kolo se konalo 31. 5. v Libici nad Doubravou. V letošní sezóně nastupují za ždírecké hasiče dvě družstva starších a jedno družstvo mladších. V minulém roce to bylo přesně naopak a družstvo mladších A, které skočilo v celkovém hodnocení na druhém místě, se nám letos díky věku přehouplo do kategorie starších a obhájit první příčky tabulky pro něj bude velmi těžké.
V neděli jsme vyjeli od hasičárny v 9:00hod, abychom stihli prezentaci a nástup, na kterém musí být od letošní sezóny minimálně tři členové družstva a vedoucí (stejně tak na závěrečném nástupu). Ještě před nástupem jsme si zřídili "ležení", kde jsme měli složené všechny věci a trávili tam volný čas (někteří se dokonce i učili na pololetní písemky ve škole). V 10:00hod byl nástup všech družstev – v kategorii starších nastoupilo 32 družstev, v kategorii mladších jich bylo 30. Jako první nastoupilo mimo soutěž družstvo mladších z pořádajícího SDH Libice nad Doubravou. A pak už nastala samotná soutěž.
Družstvo starších A ve složení Jáchym – strojník, Klára s Ájou Č. – koš, na béčkách Martin, rozdělovač Pipin, pravý proud Adam a levý proud Anička vyrazilo do útoku jako první ve své kategorii. Útok se jim vydařil bez chyby a mohly se radovat z výsledného času 18,35s. Dlouho se drželi v první linii, ale na scéně se objevila družstva s časem lepším a naše družstvo A skončilo na krásném 7. místě.
Družstvo starších B nastoupilo na start jako 24. v pořadí, a to ve složení Marek – strojník, Eliška P. s Bárou – koš, béčka Eliška S., rozdělovač Jirka, pravý proud Domča a levý proud Pája. Jako nováčci ve své kategorii si vedli opravdu dobře a s časem 20,04s skončili na 11. místě.
Nejvíce ovšem překvapilo družstvo mladších, se dvěma úplnými nováčky. Na koši byl Filip P. s Káťou, béčka spojoval Kuba, na rozdělovači rozdělili svoji sílu Tomáš s Matyášem, dopředu pak vyrazil Honza jako pravý proud a Kája jako proud levý. S výsledným úžasným časem 18,78s se drželo toto družstvo na třetím místě až téměř do samého konce. Bohužel družstvo z Herálce s časem 17,72 sestřelilo naše družstvo mladších z bronzové pozice na pozici bramborovou. Zklamání bylo v tu chvíli obrovské.
Děti se nenudily ani mezi jednotlivými starty – svoje síly změřily např. v přetahování se lanem s dětmi z Bezděkova.
Na všechny tři týmy jsme náležitě hrdí a doufáme, že si své nasazení a úžasný vstup do ligy udrží i v dalších kolech. To druhé nás čeká v neděli 7. 6. 2015 v Herálci. 

Kalendář akcí

celý kalendář akcí...