HB turné 2014 mladých hasičů bylo zakončeno v Pohledu

Na poslední kolo havlíčkobrodského turné 2014 jsme odjížděli 14. 9. 2014 do Pohledu. Zde se zároveň mělo rozhodnout o celkových výsledcích všech klání letošní sezóny. Především naše mladší družstvo označené jako A mělo velké ambice a velké očekávání, neboť průběžné druhé místo bylo na dosah a na soutěži v Pohledu, chtělo toto družstvo potvrdit toto umístění a udržet ho.
Ale od začátku. Ráno jako vždy sraz v hasičárně. Tentokráte v 9:00. Počasí? No opět na soutěž moc nepřálo a déšť skrápěl nás a vše v okolí. Po příjezdu jako vždy nástup a všechny oficiality jako vždy.
Jako první šlo druhé v pořadí naše družstvo mladších „A“, které chtělo ukázat své kvality a dobrým časem a dobrým umístěním potvrdit celkové druhé místo a hodit, tak všem soupeřům rukavici. Bohužel plán je takový a realita jiná. Nepovedený koš a čas něco přes 22s nevěstil dobré umístění. Zároveň to znamenalo, že se o celkové druhé místo v turné musí naše družstvo hodně moc bát! Poté šli v dalším programu naši starší. Opět marodkou poznamená sestava, kdy někteří museli zastat post, který nedělali, poznamenala výkon tohoto družstva a umístění na konci startovního pole to jen potvrdilo. Nakonec šlo na řadu naše mladší družstvo mladších, které nás mile překvapilo všechny a nejlepším časem v letošní sezóně přeskočilo v tomto kole i družstvo „A“.
Nakonec umístění v tomto kole bylo následující: Družstvo mladší „A“ – 14.místo, družstvo mladší „B“ 10.místo a straší skončili na 23.místě.
Co však bylo v tento den nejdůležitější, tak to byly celkové výsledky turné 2014. Připomínáme, že ze šesti kol se počítalo pět nejlepších umístění, za které se dostávali body. Všichni (hlavně asi vedoucí) byli dost napnutí, jak to celé dopadlo z našimi družstvy a to především s družstvem mladším „A“, které mělo šanci, jak bylo řečeno, být celkově druhé, ale díky poslednímu kolu, kdy dotahující se soupeři nás jasně převálcovali jsme netušili, jak to dopadne. Vyhlašování bylo od posledních míst. Nejprve starší. Tam se naše družstvo umístilo na celkovém 19.místě což není žádný zázrak, ale věříme, že následující sezóna díky stabilitě družstva vše změní k lepším výsledkům. Kategorie mladších. Tam jsme trnuli a báli se. Ale nejprve družstvo „B“,  to nakonec obsadilo 17. místo a my víme, že tito naši nejmenší nám ještě to nejlepší teprve ukážou v následujících letech. A poté začalo napětí. Nebudeme napínat ano nakonec naše družstvo mladších „A“ uhájilo těsně celkové druhé místo a my všichni jsme při vyhlášení neskrývali obrovskou radost a bylo nás slyšet v dalekém okolí!!! Bylo to tam!!! Před sezónou jsme si to jen přáli a toto přání se nám vyplnilo. Úspěch těchto mladých hasičů je velkou vzpruhou pro nás všechny a věříme, že to není poslední úspěch nejen těchto, ale všech našich mladých hasičů.
Gratulujeme a děkujeme všem našim mladým hasičů za výbornou reprezentaci na turné, a i když se vždy nedařilo, tak snaha a to, že zájem i po nepodařených výsledcích neopadá je dobrou odezvou pro všechny a vyhlídkou do dalších soutěží. Tato skvělá parta mladých hasičů totiž neřekla poslední slovo a vedoucí jim v tom budou plně nápomocni s podporou rodičů!

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...