V. kolo HB turné MH Nová Ves u Světlé nad Sázavou

V neděli 7.9.2014 vyjela opět tři družstva mladých hasičů do světa, tentokráte do Nové Vsi u Světlé nad Sázavou, kde se konalo předposlední, 5. kolo havlíčkobrodské ligy. Sešli jsme se v 8 hod před hasičárnou, mlha byla jako mléko a teplo po ránu také nic moc. Po příjezdu na místo jsme zabrali lavice pod stany a rozbalili svoji základnu. Hned po nástupu všech družstev (28 mladších a 22 starších) došlo na oficiální vyhlášení výsledků z Veselého Žďáru a předání medailí a poháru. Nadšení dětí bylo obrovské – konečně drželi v ruce svoji zaslouženou výhru.
A teď už na start. Obléknout dresy, připravit materiál, obejmout slonici a hurá na základnu. Jako první nastoupilo družstvo starších – na koši byla Ája Č. a Ája M. (ta nahradila Klárku, která má zlomenou nohu a vše s námi prožívala přes mobilní telefon), na béčkách byla Monča, na rozdělovači Pipin, na proudu pak Michal a Martin. Funkci strojníka si poprvé a bez přípravy vyzkoušel Matěj. Útok se povedl a i přes menší úraz Áji M., která dostala savicí přes nos, se s časem 29,53 umístili na 19. místě. Jako druhé vyrazilo družstvo mladších A, v tradičním složení Eliška P. s Bárou na koši, béčka Eliška S., na rozdělovači Jirka s Markem, na proudech Domča s Pájou. Nervy všech pracovaly naplno, všichni jsme drželi palce a povzbuzovali. Čas ukázal 19,28 a celkově to bylo krásné 5. místo a 12 bodů do celkového hodnocení. Třetí z našich družstev vyběhlo mladší B. Bohužel zde měli mladí hasiči na rozdělovači a na béčkách trochu problémy a výsledný čas 70,01 stačil jen na poslední místo. I tak ale dokázali, že si umí v krizové situaci poradit a jeden druhému pomoci, což se cení.
A příští týden nás přivítá SDH Pohled, kde proběhne 6. kolo havlíčkobrodské ligy a také závěrečné vyhodnocení celého turné 2014.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...