Mladí hasiči na soutěži Požární všestranosti ve Vysoké u Havlíčkova Brodu

V sobotu 4.10.2014 se mladí hasiči zúčastnili podzimního kola hry Plamen ve Vysoké u Havlíčkova Brodu. Vzhledem k tomu, že se každoročně účastní velké množství družstev – tentokráte to bylo 50 mladších a 59 starších, přistoupili pořadatelé k jinému systému startování. Letos byl přesně stanovený čas pro každé družstvo, nebyl žádný společný nástup ani společné vyhlášení výsledků. Každé družstvo přijelo na přesně stanovený čas, odběhlo si svoji trasu a zase odjelo. Pro děti, ale i pro dospělé to nebylo tak náročné.
V 9:00hod jsme se sešli před hasičskou zbojnicí. Počasí nám přálo, sice byla mlha a zataženo, ale nepršelo a bylo také poměrně teplo. Na cestu se vydalo jedno družstvo mladších a 3 družstva starších (vzhledem k dosaženému věku přestoupilo hodně dětí z mladší kategorie do starší). Za mladší družstvo bojovali: Domča, Honza, Kačenka, Tomáš a Karolína – naše nová posila.
Starší A družstvo ve složení: Jáchym, Ája M., Ája Č., Matěj a Pavlínka. Straší B družstvo: Eliška S., Eliška P., Jirka, Bára a Marek. Starší C družstvo: Monča, Verča, Anička, Adam a Martin.
Všechny družstva měli na trati stejná stanoviště, lišila se pouze délka trasy – mladší 2km, starší 3km. Na trať mohou pouze závodníci, takže vedoucí se dozvídají podrobnosti pouze od dětí. A nyní k jednotlivým stanovištím. První stanoviště je střelba ze vzduchovky, kde si nejlépe vedli starší B. Poté následovala topografie a u starších i určení azimutu. Zde si vedlo nejlépe družstvo starších C, mladší byli zcela bez trestných bodů. Uzlování se moc nevydařilo žádnému družstvu, i když na trénincích se jim vedlo. Bravurně však všechna družstva zvládla stanoviště první pomoci, bez jediného trestného bodu. Chválíme. Stejně tak družstvo mladších zvládlo i stanoviště požární ochrany (co se čím hasí, hasební prostředky...). A nejhorší nakonec – překonání překážky, lana ve výšce 2m nad zemí. I když se této disciplíny obávali děti nejvíce, dopadla dobře (z možných 15 trestných bodů mělo nejhorší výsledek družstvo mladších a starší C – 6 trestných bodů).
V celkovém pořadí se nám sice nevedlo tak dobře jako minulý podzim, ale odhodlání dětí si zasoutěžit je větší a ani tento neúspěch je od dalšího boje neodradil. Pro pořádek tedy uvádíme celkové pořadí: mladší – 25. místo, starší A – 33. místo, straší B – 32. místo, straší C – 30. místo.
Během celého dne si děti mohli také vyzkoušet a podívat se na ukázku sebeobrany, vyzkoušet si různé zbraně, vojenské oblečení, zaboxovat si nebo si zahrát logickou hru.
Bohužel se družstvu starších A nevyhnul úraz a museli jsme se cestou domů zastavit v nemocnici na rentgenu. Naštěstí jenom hodně naražená klíční kost a dotyčná odcházela „jen“ s rukou v šátku.

 

 

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...