I.kolo HB turné mladých hasičů v Kámeni

Mladým hasičům začalo v neděli 1. 6. 2014 Havlíčkobrodské turné, které má celkem 6 kol. První kolo se konalo v Kámeni a za ždírecké mladé hasiče se zúčastnila dvě družstva mladších a jedno starších. Vzhledem k tomu, že bylo přihlášeno celkem 63 družstev a naše první družstvo mělo běžet až kolem poledne, vyráželi jsme na cestu tentokráte až v 10 hod od hasičské zbrojnice, abychom se tam zbytečně nenudili čekáním na vlastní start. Žádné velké zdržování, přepočítat se, zjistit co komu chybí, vzít slonici Štístko a nasedat do připravených aut. Zatím máme k dispozici dvě velká auta, tak je doprava o něco jednodušší.  Horší to bude, až boxer nebude. Pravděpodobně budeme muset být odkázáni na pomoc rodičů.
Jako předvoj jela již ráno Radka, která zajistila vše potřebné ohledně startu, zaplatila startovné a okoukla situaci na místě samém. Po našem příjezdu jsme již jenom vynosili potřebný materiál, velitel láskyplně pohladil mašinu a promluvil k ní vlídným slovem, aby nás při útoku nezlobila a podávala dobrý výkon a nyní jsme už jenom čekali, až nás pozvou na start.
Jako první startovalo družstvo starších, ve složení – Jáchym jako strojník, na koši Klára s Ájou, béčka zvládla Monika, rozdělovače se ujal Pipin a dopředu vyrazil Čudla s Matějem. Útok se jim vydařil a na časomíře se objevil čas 21,20s. V celkovém pořadí skončilo družstvo starších na krásném 11. místě.
Jako druhé soutěžilo družstvo mladších A. Na koši byla Eliška P s Bárou, béčka připojila Eliška S., o rozdělovač se prali Jirka s Markem, na levém a pravém proudu bojovala Domča s Pájou. Stejně jako na okresním kole hry Plamen podalo toto družstvo skvělý výkon a s výsledným časem 19,72s se umístili na úžasném 2. místě a patří jim velká gratulace – jen tak dál. Nesmíme zapomenout zmínit, že Pája měla čas nástřiku skvělých 16,45s.
Mezi opravdu velkou konkurencí se neztratilo ani družstvo našich nejmenších (některých ještě školkou povinných). I přes menší komplikace při spojování hadic, kde Káťa zachovala naprosto chladnou hlavu a vše bravurně zvládla, skončilo toto družstvo na 15. místě s celkovým časem 26,54s. Velkou oporou jim byl také vedoucí Roman, jako strojník. Na koši se snažil Honzík s Káťou, béčka spojoval náš nejmladší Kubík, rozdělovač zvládl Tom a Fífa V., dopředu pak vyběhl Fífa P. a Anča. Ocenit musíme jejich odvahu a odhodlání, protože někteří jsou jenom o krapet větší než káď s vodou.
Po vydařeném dni v Kámeni, jsme se ještě na chvíli stavili na dětském dni (vždyť děti měli přeci ten den svátek) a oslavili tak jejich úspěch. Poděkování patří i panu Pabouskovi a panu Bílkovi, kteří nám pomohli s dopravou dětí.
Příští neděli, 8. 6. 2014, náš čeká druhé kolo HBT, tentokráte v Sobíňově. Držte nám palce, ať se mladým hasičům, daří i zde.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...