Ukázky požárních útoků MH a jízda na dračí lodi

Kromě již uvedeného III. kola Havlíčkobrodského turné MH jsme zúčastnili i dalších akcí v tomto víkendu, který byl náročný, jak pro děti, tak i pro vedoucí.
Již v pátek 13. 6. 2014 se mladí hasiči zúčastnili školní akce Slunovrat, na které předvedla tři družstva ukázku požárního útoku. Nastoupilo družstvo starších, mladších a ti „nejmenší“. Prostor na rozběh byl poněkud menší než na soutěži nebo na tréninku, ale děti si s tím hravě poradili a prodali to co v nich je. Svoje zkušenosti a znalosti získané „tvrdým“ tréninkem předvedli na školním hřišti před poměrně velkou skupinou obecenstva, za což byli odměněny potleskem.
Aby mladí hasiči stále jen netrénovali, ale užili si i jiné zábavy, vyjeli jsme v sobotu 14. 6. 2014 na dračí lodě na rybník Řeka. Počasí nám sice moc nepřálo, ale i tak vyrazila početná skupina na kole, v čele s Janou a na konci s Ovouchem. Kdo nemohl na kole, dopravil se jinak po své vlastní ose. Bez tréninku a bez zkoušení, pouze s dobrými radami od Ovoucha, nasedlo 24 mladých hasičů do jedné lodi. Vzhledem k počasí (byla zima a déšť) byl jednohlasně odsouhlasen Ovouch jako hlavní kapitán a jediný dospělý na lodi. Bubeníkem a udavačem tempa se stal Pipin. Bum bum, bum bum a hurá na vodu. I přes nepřízeň počasí a nejmladší posádku dorazila loď mladých hasičů do cíle v pořádku a nadšení dětí bylo obrovské. Za odměnu dostal každý zlatou medaili, postáli fotografům a pak už hurá domů, do tepla.
V týdnu a to ve středu 18.6.2014 v rámci cykloštafety Klimatour 2014, která do našeho města zavítala, jsme i zde na našem hasičském cvičišti předvedli přítomným naše umění v podobě ukázky požárních útoků. Prezentovali jsme se třemi útoky, které se nám vydařili a přítomným věříme i líbili.
Všechna fota z těchto akcí naleznete zde

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...