Výlet ke Kabátu

Po podzimním kole hry Plamen, které se konalo 4.10, nastal čas na odpočinek. Mladí hasiči však nezahálí a i podzimní čas si aktivně užívají. Oddych je pouze v tom , že skončilo období závodů a stresů kolem nich.
V pátek 10.10.2014 se mladí hasiči vydali hledat poklad. Klára, Jáchym a Ája M. za pomoci vedoucích Romana a Tomáše vytyčili trasu a připravili různé úkoly. Důležité bylo také pořádně schovat poklad.
Ostatní se v 15:00hod sešli před hasičárnou a vydali se na cestu značenou šipkami hledat první úkol. Ten byl ukrytý jen několik málo kroků od hasičárny a zněl jasně: „najděte požární nádrž“.  Znění sice jednoduché, provedení složitější. Děti začali běhat kolem hasičské zbrojnice a hledali nádrž, kde asi je??? Najednou někoho z nich napadlo, že to bude zřejmě „sádka“. Huráááá, vyrážíme tím směrem. Tady nám trvalo delší dobu než jsme úkol objevili, byl velmi dobře schovaný v trubce od zábradlí. Děti si měli zapamatovat množství vody v „sádce“. Další šipky nás poté směrovali k restauraci u Lázničků. Že by svačina? Omyl, úkolem bylo opsat otvírací dobu restaurace. Tohoto úkolu se zhostili pouze tři děti + vedoucí, ostatní zatím trénovali svoji kondici během do kopce. V půlce stezky na Kohoutov čekal další úkol – každý z dětí si vymyslel nějaké zranění, onemocnění a toto předváděl až k vyhlídce. Na stezce jste tedy mohli potkat několik kulhajících, kašlajících, zvracející :-), s bolestmi hlavy, zlomenou rukou, duševně nemocného... U vyhlídky jsme našli další úkol - „jakým směrem leží Ždírec nad Doubravou“. Nemaje kompasu, buzoly ani mapy, určili jsme směr jihovýchodní a pokračovali dále. U Hamedrů na Kohoutově měli děti poznat strom. Přetěžký to úkol – nejzajímavějším návrhem byla meruňka. Ve skutečnosti šlo o třešeň. Ještě než jsme se dostali na cestu lesem, měli děti poskládat z kamenů nápis hasiči. Ten se jim opravdu povedl. Jen by to chtělo trochu více spolupráce. Cesta pokračovala podél lesa až ke kabátovskému rybníku. Tam na nás u chajdy čekala první skupina + dorazivší Ovouch a poslední úkol – najít schovaný poklad. Hledání dalo dětem opravdu zabrat. I když se pohybovali v jeho těsné blízkosti, neviděli ho. Objevila ho až Domča s Nikčou, pěkně schovaný pod hromadou listí na kraji křoví. Radost byla veliká a hlad ještě větší - sušenky pro každého. Děti si měli možnost pod dohledem Ovoucha vyzkoušet střelbu z airsoftové zbraně na cíl – krabici od sušenek. Mezitím dorazila třetí skupina – zásobovači s buřtíky, chlebem a limonádou. Každý jsme si opekl buřtíka a krásně tak završili výlet za pokladem. Děti si také zahráli na schovávanou, zachránili jsme Kačenku z bažiny a pomalu se vydali na cestu zpět. Tentokráte kolem rybníka a po stezce kolem Lany zpět do Ždírce. Vzhledem k tomu, že jsme se vraceli poměrně dlouho a byla již tma, měli jsme možnost vidět na náměstí nový vodní prvek, který děti nenechali jen tak bez povšimnutí.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...