III.kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů v Chotěboři

V neděli 15. 6. 2014 se konalo třetí kolo havlíčkobrodského turné v Chotěboři. Za mladé hasiče nastoupila, jako již tradičně, tři družstva (dvě mladší a jedno starší). Celkově bylo přihlášeno 27 družstev mladších a 28 starších.
Tentokráte jsme odjížděli od hasičárny již po 9 hodině, protože se na nás usmálo štěstí a starší družstvo startovalo jako čtvrté v pořadí. Stihli jsme tedy i nástup všech družstev a proslov paní starostky (běželo se i o pohár starostky Chotěboře).
Po příjezdu jsme postavili poprvé náš nový přístřešek, kam se můžeme i s materiálem schovat před deštěm i parným sluncem. Poté si starší družstvo si připravilo potřebný materiál k útoku. Startovali jako čtvrtí v pořadí a vedli si opravdu dobře – časomíra ukázala konečný čas 19,89s  a v celkovém pořadí skončili na 12. místě ve složení Jáchym jako strojník, na koši Klára s Ájou Č., na béčkách Ája M., rozdělovače se ujal Pipin a dopředu vyrazil Čudla s Adamem.
Jako druhé startovalo družstvo mladších A. Na koši Eliška P. s Bárou, béčka Eliška S., na rozdělovači byl Jirka s Markem, na pravém proudu Domča a na levém Pája. Ta si tentokráte vyzkoušela i let vzduchem, kdy voda přišla nečekaně brzy a s Pavlínkou proudnice pěkně zamávala. Neztratila ale hlavu, přesnou „střelou“ nastříkala a na tabuli se objevil výsledný čas 18,13s. Radost byla obrovská, družstvo mladších A se umístilo na 2. místě.
Družstvo nejmenších, ve složení Honzík s Káťou, Kubík, Tom a Fífa V., Fífa P. a Anča, skončilo na 25. místě. Nad všemi družstvy držela ochranný chobot slonice Štístko, která si také odnesla zaslouženě svoji stříbrnou medaili.
Čekání na útoky si některé děti krátili jízdou na koni nebo lezením na strom a slaňováním dolů za vydatné pomoci hasičů z Bezděkova. Po závěrečném nástupu jsme krásný a úspěšný den zakončili zmrzlinou a ledovou tříští v cukrárně na náměstí v Chotěboři.
Touto soutěží se mladým hasičům uzavřela polovina havlíčkobrodského turné. Prozatím je družstvo mladších A v průběžném hodnocení na krásném druhém místě. Držme jim tedy palce, ať si svoji pozici udrží i v druhé polovině. Ta začíná soutěží 31. 8. 2014 ve Veselém Žďáře.
Výsledky soutěží a celkový stav Havlíčkobrodského turné naleznete v záložce HB turné

Kalendář akcí

celý kalendář akcí...