II.kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů v Sobíňově

V neděli 8. 6. 2014 se konalo druhé kolo havlíčkobrodského turné, tentokrát v sousedním Sobíňově. Za ždírecké mladé hasiče se opět zúčastnila dvě družstva mladších a jedno starších. Celkově bylo přihlášeno 39 družstev mladších, 31 starších a 3 družstva přípravky (těch nejmenších).
Odjezd jako minule v 10hod od hasičárny, tentokrát nikoliv s taškami plnými oblečení na převlečení, ale se zásobami pití. Teploměr již ráno ukazoval 16°C, obloha bez mráčků a předpověď kolem 30°C, která se nakonec vyplnila.
Jako „předvoj“ jela opět Radka, která zajistila vše potřebné ohledně startovného a přihlášek. Po příjezdu jsme rozbalili svůj tábor pod jedním z připravených stanů a mladí hasiči společně s Radkou probrali vše potřebné jak k probíhající soutěži, tak k následujícím akcím. A pak už hurá na start. Vzhledem k tomu, že je čas školních výletů a akcí, někteří mladí hasiči nám chyběli a museli být nahrazeni jinými. Družstva tak startovala v pozměněném složení, než na jaké jsme zvyklí.
Jako první startovalo družstvo starších, ve složení – Jáchym jako strojník, na koši Klára s Ájou, béčka zvládl Adam, rozdělovače se ujal Jirka a dopředu na proudech vyrazil Čudla s Eliškou P. V celkovém pořadí skončilo družstvo starších na 21. místě.
Jako druhé šlo na start družstvo mladších A – náš favorit. Na koši byla Eliška P. s Bárou, béčka připojila Eliška S., na rozdělovači byl Jirka s Markem, na pravém proudu bojovala Domča a levý proud tentokráte zastala Anička. S výsledným časem 20,68s se sice neumístili na stupních vítězů, ale i 5. místo je úžasné.
Našemu druhému družstvu nejmenších (v kategorii mladších) se tentokrát nedařilo. Pokus skončil jako neplatný, protože po vytažení savice z kádě nebyl přišroubovaný koš (zůstal v kádi). I to se stává, někteří to ale nesou těžce a slzičky pak tečou proudem. Za toto družstvo nastoupil Honzík s Káťou, Kubík, Tom a Fífa V., Fífa P. a Anička.
V neděli 15. 6. 2014 náš čeká třetí kolo HBT, tentokráte v Chotěboři. Ještě před soutěží, v pátek 13. 6. 2014, si děti vyzkouší útok na školním hřišti v rámci školní akce Slunovrat (cca od 18:30hod do 19:15hod) a v sobotu 14.6.2014 pojedou Dračí lodě na rybníku Řeka.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...