Družstvo mladších MH na okresní soutěži Plamen v Havlíčkově Brodě

V sobotu 24. 5. 2014 se naše družstvo mladších zúčastnilo okresní soutěže hry Plamen v Havlíčkově Brodě. To postoupilo součtem podzimního a jarního kola z našeho okrsku z prvního místa.
Odjezd byl již v 7:30 v sestavě Marek (ve čtvrtek mu sundali z nohy sádru), Jirka, Eliška P., Pája, Barča, Domča, Tom, Eliška S., Honza a Filip V., nechyběla ani slonice Štístko. Všichni vyzbrojeni dobrou náladou, odhodláním, ale také jistou dávkou nervozity a očekáváním něčeho nového. Psychickou podporu a technickou četu dělali vedoucí – Radka, Lucka, Jana, Věra a Roman.
Na startu se sešlo celkem 11 družstev a disciplíny byli stejné jako na jarním kole hry Plamen. Jednalo se tedy o:
1/ štafetu 4x 60m (překonání kladiny, překonání překážky, přenos minimaxu, spojování hadiček)
2/ štafetu dvojic
3/ požární útok
Ještě před zahájením soutěže si mohli závodníci celou trať projít a jednotlivé disciplíny si připomenout. Ve štafetě 4x60m začínal Marek na kladině, poté předal štafetový kolík Jirkovy, který zdolával bariéru, následovala Barča s přenosem minimaxu a celou štafetu zakončovala Eliška P. na hadičkách. Ve druhém pokusu se na kladině snažil Tom, štafetu předával Pavlínce, ta Elišce S. a na hadičkách dokončovala Domča. Bohužel tento druhý pokus pro nás skončil diskvalifikací, protože vedoucí Roman se do hry tak ponořil, že v závěru štafety utíkal se závodnicí Domčou a slovně jí podporoval a fandil, což se na těchto soutěžích se bohužel nesmí a Roman si to jistě bude pro příště pamatovat. I tak jsme ale skončili v průběžném bodování sedmí.
Na štafetě dvojic nás zastoupilo družstvo ve složení Domča, Barča, Marek, Jirka a Eliška P. Druhé družstvo Filip V., Tom, Eliška S., Pája a Honzík. Obě družstva získali několik trestných bodů, ale od touhy vyhrát je to neodradilo, všichni si věřili v úspěch při požárním útoku.
Požární útok se našemu družstvu mladších opět vydařil na výbornou a měli třetí nejlepší čas.
V celkovém pořadí se umístili na krásném 5. místě a určitě si v konkurenci ostatních soutěžících zaslouží velkou pochvalu za to, co dokázali a doufejme, že ještě dokáží. Velkou zkušeností pro ně bylo i prostředí velkého areálu a celková organizace celé soutěže. Dále se mohli podívat na štafetu CTIF, kde je již zapotřebí velké soustředěnosti, tvrdé disciplíny a kázně, protože soutěžící zde sbírají trestné body nejen za chybné provedení daných disciplín, ale i za chování, nástup, mluvení.
Počasí si s námi hrálo jako kočka s myší – sluníčko střídaly krátké, ale velmi vydatné přeháňky, které nám vůbec nevadili, protože nám vždy při plnění jednotlivých disciplín sluníčko svítilo. Po úspěšném dni jsme se ještě všichni vydali na zaslouženou odměnu v podobě pizzy.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...