Výjezdy jednotky JPOII za měsíc červenec 2018

2.7.2018 v 6:31hod byla jednotka společně s HZS Chotěboř vyslána do ulice Javorová v Krucemburku k otevření zamčených dveří na WC, za kterými ležela zraněná starší žena. Jednotka po příjezdu zjistila, že nebude možné použít speciální sadu pro vnikání do uzavřených prostor, a proto provedla násilné vniknutí pomocí páčidel. Po otevření dveří jsme poskytli ženě předlékařskou pomoc a po příjezdu ZZS jí předali do jejich péče.
3.7.2018 ve 13:32hod byla naše jednotka vyslána prostřednictvím KOPIS Jihlava k odstranění olejové skvrny o velikosti 2x2m na parkoviště v ulici Brodská ve Ždírci nad Doubravou. Jednotka skvrnu pomocí speciálního sorbentu zlikvidovala a poté se vrátila zpět na základnu. Téhož dne v 15:29hod jednotka vyjela na žádost KOPIS Jihlava k otevření zabouchnutého bytu do ulice Mikuláše Střely v Krucemburku, kde hrozilo nebezpečí z prodlení. Jednotka byt bez poškození otevřela pomocí speciální planžety ,,RESCOP“.
4.7.2018 v 16:31hod vyjela jednotka s oběma cisternami na požár lesa do areálu střelnice do Vojnova Městce. K požáru byly dále vyslány jednotky: HZS Žďár n/S , SDH Krucemburk a SDH Vojnův Městec. Požár byl v příkrém svahu o rozloze 10x10m. Naše první družstvo nasadilo na hašení jeden vodní proud a požár během několika minut zlikvidovalo.
5.7.2018 ve 12:32hod byla vyslána naše jednotka společně s HZS Chotěboř, SDH Havlíčkova Borová a SDH Přibyslav k požáru lesa u rybníka Podhorák v Havlíčkově Borové. Při našem příjezdu již zasahovala jednotka z Borové dvěma vodními proudy, a tak naše jednotka doplňovala vodu do jejich cisterny. Požár o rozloze 15x10m se povedlo zlikvidovat během půl hodiny.
7.7.2018 v 16:05hod byla naše jednotka s oběma CAS na žádost KOPIS Jihlava vyslána opět k požáru lesa, a to do katastru obce Slavíkov-Kocourov. K požáru dále byly povolány jednotky HZS Chotěboř, SDH Slavíkov a SDH Libice n/D. Po našem příjezdu bylo zjištěno, že hoří plocha cca 50x20m a díky silnému větru se požár rychle šíří. Proto byly nasazeny 4 vodní proudy se smáčedlem a byla připravena kyvadlová doprava vody. Požár se podařilo zlikvidovat po hodině a půl, k následnému dozoru na místě zůstala místní jednotka.
9.7.2018 v 17:32hod jednotka na žádost KOPIS Jihlava vyjela k doutnající hrabance k turistickému sezení u Pobočenského rybníka. Jednotka doutnající hrabanku, která byla zapálená od nedopalku cigarety, prolila vysokotlakým proudem a vrátila se zpět na základnu.
Středa 11.7.2018 byla pro naši jednotku náročná, jelikož během hodiny zasahovala u třech mimořádných událostí, a to: ve 13:35hod vyjela k odstranění bodavého hmyzu do obce Horní Vestec, odkud byla ve 14:21hod poslána k odstranění spadlé větve na komunikaci mezi Slavíkovem a obcí Rovné. Po našem příjezdu ke druhé události byla jednotka po dvou minutách odvolána k dopravní nehodě 3 OA na silnici I/37 u obce Údavy. K dopravní nehodě byla vyslána také jednotka HZS Chotěboř a vyjelo také naše druhé družstvo s CAS 24 LIAZ. Po našem příjezdu bylo zjištěno, že se při nehodě zranily 2 osoby, kterým byla poskytnutá předlékařská první pomoc. Jednotky dále provedly protipožární opatření a zasypaly uniklé provozní kapaliny sorbentem. Po příletu LZS a příjezdu pozemní posádky spolupracovaly s ZZS a po prošetření nehody PČR odklidily následky nehody. Po celou dobu zásahu byl provoz řízen kyvadlově. Naše druhá CAS LIAZ byla operačním střediskem vyslána k dokončení předchozí události, od které byla původní jednotka odvolána.
16.7.2018 v 11:22hod byla naše jednotka opět s oběma CAS společně s HZS Chotěboř vyslána k doutnající hrabance o rozloze 5x5m do sopotského polesí u obce Hlína. Jednotky hrabanku prolily pomocí vysokotlakého proudu a poté se vrátily na základny. Téhož dne ve 13:58hod byla jednotka vyslána k likvidaci obtížného hmyzu do ulice ve Vilkách ve Ždírci nad Doubravou. Jednotka vosí hnízdo chemicky zlikvidovala.
20.7.2018 v 18:22hod jednotka pomocí chemie odstranila vosí hnízdo u rodinného domu v ulici Za Parkem v Krucemburku.
22.7.2018 ve 12:50hod vyjela naše jednotka společně s jednotkou HZS Chotěboř na žádost KOPIS k dopravní nehodě 1 OA na silnici I/34 mezi obce Jitkov a Česká Bělá. Po našem příjezdu bylo zjištěno, že se jedná o DN dodávky, ve které cestovalo celkem 7 osob, a všechny osoby se při nehodě zranily. Jednu osobu jsme museli z vozidla pomocí speciálního hydraulického nářadí vyprostit. Jednotky dále spolupracovaly s ZZS při ošetřování zraněných a transportu jak do vrtulníku LZS, tak do sanitek, bylo provedeno protipožární opatření a zasypání vyteklých provozních kapalin sorbentem, doprava byla po celou dobu řízena kyvadlově a po prošetření nehody PČR jednotky provedly odtažení vozidla z komunikace a úklid vozovky.
23.7.2018 ve 13:29hod jednotka vyjela na žádost KOPIS kraje Vysočina k dopravní nehodě 1 OA mezi obce V. Městec a Košinov. Spolu s naší jednotkou vyjela i jednotka HZS ze stanice Žďár n/S. Po našem příjezdu se vozidlo nacházelo mimo komunikaci na střeše, zraněná řidička již byla mimo vozidlo. Byla provedena předlékařská první pomoc, fixace krční páteře, protipožární opatření, zajištění místa nehody a jednotky dále spolupracovaly s ZZS. Provoz na komunikaci byl po celou dobu omezen, po prošetření nehody PČR jednotky otočily vozidlo zpět na kola, uklidily komunikaci a poté se vrátily se zpět základny.
30.7.2018 ve 14:40hod byl naší jednotce vyhlášen poplach pro obě CAS. První vozidlo vyjelo již za 2min a druhé za 3min od vyhlášení poplachu, a to k požáru několika hektarů pole s ječmenem k obci Cibotín. Vyhlášen byl II. stupeň požárního poplachu. K požáru se sjelo celkem 7 jednotek hasičů, a to profesionálové ze stanic HZS Chotěboř, Havlíčkův Brod a jednotky SDH z Havlíčkovy Borové, České Bělé, Chotěboře, Žižkova Pole a Krucemburku. Požár se podařilo dostat pod kontrolu již během hodiny. Poté se jednotky postupně vracely zpět na své základny.
31.7.2018 v 18:37hod jednotka odstranila pomocí vysavače sršní hnízdo v podkroví domu v ulici Drahotín v Krucemburku. Téhož dne v 19:17hod chemicky odstranila ještě sršní hnízdo v ulici 5.května ve Ždírci nad Doubravou.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu Fire arény u ČOV pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
červen
1
2024

DISCO PARTY

1. červen 2024 od 20h, DJ Martin Hovorka moderátor radia KISS, Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
červen
9
2024

2. kolo Havlíčkobrodského turné mladých hasičů

9. červen 2024, start závodu 9:45, místo: Fire aréna u ČOV Ždírec nad Doubravou více...
celý kalendář akcí...