Činnost JPOII v měsíci dubnu

V pátek 13.4. v 16:28hod byla jednotka po lokaní bouřce a silném větru vyslána k odstranění spadlého stromu, který bránil provozu na komunikaci mezi Bílkem a Příjemky, při průzkumu bylo zjištěno, že se jedná jen o pár větví napadaných na komunikaci, které jednotka odklidila. Při cestě zpět na základnu byla jednotka na žádost operačního důstojníka HZS Vysočina vyslána k odstranění popadaných větví do obce Chotěboř a po odklizení se vrátila zpět na základnu.Téhož dne v 17:09hod, již tři minuty poté co se jednotka vrátila zpět na základnu z předchozí události, byla opět vyslána k další události, a to do obce Stružinec k nahlášenému pádu stromu přes železniční trať č.238. Jednotka musela výjezdové vozidlo kvůli nedostupnosti terénu ponechat u vlakové zastávky ve Stružinci a k místu události, které bylo přibližně 1km směr Hlinsko, dojit s potřebným vybavením pěšky. Po odstranění stromu pomoci motorové pily a úklidu tratě se jednotka vrátila zpět na základnu.
V neděli 15.4. v 18:06hod byl naší jednotce a jednotce HZS ze stanice Chotěboř vyhlášen poplach k ohlášené dopravní nehodě dvou osobních aut do ulice Ždárská ve Ždírci nad Doubravou. Naše jednotka byla na místě nehody s CAS24 MAN již dvě minuty po ohlášení poplachu. Vzhledem k tomu, že profesionální jednotka HZS Chotěboř byla už po cestě k zásahu odvolána k jiné dopravní nehodě, doplnilo naší jednotku druhé družstvo s dopravním automobilem. Při průzkumu bylo zjištěno, že se jedná o čelní střet dvou OA, při kterém se zranily 4 osoby. Jednotka poskytla všem účastníkům nehody předlékařskou pomoc, provedla fixace krční páteře, zajistila a označila místo nehody, dále provedla protipožární opatření a zamezila úniku provozních kapalin pomocí sorbentu, po příjezdu ZZS spolupracovala při ošetřování zraněných, zajistila místo pro přistání vrtulníku LZS, pomohla s transportem pacientu jak do vrtulníku, tak do sanitních vozů. Dále jednotka spolupracovala s PČR při šetření nehody. Silnice byla po celou dobu zásahu uzavřena. Byla zřízena objízdná trasa po místní komunikaci, na které jsme kyvadlové řídili provoz. Po vyšetření nehody jednotka provedla odtažení vozidel, pomohla s naložením vozidel odtahové službě a poté provedla celkový úklid komunikace a vrátila se zpět na základnu.
V pondělí 16.4. v 16:06hod jednotka pročistila ucpaný propustek na účelové komunikaci mezi Novým Ranskem a Pobočenským rybníkem. V 16:44hod pak otevřela pomocí planžety ,,RESCOP“ byt v ulici Jižní a v 16:56hod pročistila ucpanou kanalizaci u rodinného domu v obci Staré Ransko.
V neděli 22.4. v 16:42hod byl vyhlášen poplach naší jednotce a jednotce HZS ze stanice Chotěboř na požár lesní hrabanky mezi obcí Všeradov a rybníkem Januš. Operační důstojník HZS Vysočina vyslal příkaz k výjezdu našich obou cisteren. První vozidlo CAS 24 MAN v početním stavu 1+3 vyjelo již za tři minuty po ohlášení poplachu a druhé vozidlo CAS 25 LIAZ ve stavu 1+3 vyjíždělo za 7 minut. Po příjezdu na místo a následném průzkumu bylo zjištěno že hoří plocha o rozloze cca 50x50 m. Na likvidaci požáru byly nasazeny dva ,,C“ proudy a naše vozidlo Liaz bylo zřízeno jako centrální cisterna. Na místo byla povolána i jednotka SDH Chlum, která měla za úkol zřídit na rybníku Januš čerpací místo. Naše vozidlo Man společně s HZS Chotěboř dováželo na místo zásahu kyvadlově vodu. Požár se podařilo zlikvidovat zhruba po 2hodinách hašení. Poté na místě zůstala jen jednotka SDH Chlum, která měla nad požářištěm dohled až do rána.
Ve čtvrtek 25.4. v 19:06hod jednotka pomocí planžety ,,RESCOP“ otevřela zabouchnutý byt na náměstí 9. května.
V pondělí 30.4. v 12:32hod byla naše jednotka vyslána k odstranění spadlého stromu, který částečně bránil provozu na silnici 1/37 u odbočky na Horní Studenec. Jednotka strom pomocí motorové pily odstranila a provedla úklid komunikace.

Kalendář akcí

duben
30
2024

Pálení čarodějnic

Dne 30. 4. 2024 s příletem od 17h proběhne v areálu FIREARENY pálení čarodějnic s programem pro malé i velké čarodějky a čaroděje více...
celý kalendář akcí...